Nephylim – Torn

Nog geen jaar na de oprichting nam het Nederlands Nephylim haar eerste ep op, waarop vijf nummers en een intro staan. Helemaal groen zijn deze vijf heren niet, want de gitaristen kennen elkaar van Day Zero.

Technische death metal staat of valt vaak met de productie. Dat deze meer dan goed is bewijst Nephylim direct in de intro en het openingsnummer Delusional. Alle instrumenten, de basgitaar incluis, zijn goed te horen en het klinkt moddervet. De technische death metal van Nephylim zit verrekte lekker in elkaar en refereert hier en daar aan At The Gates.

Nephylim verzandt hierbij niet in technische hoogstandjes maar weet ook het betere beukwerk te produceren. Frozen River bijvoorbeeld is niet geheel toevallig het langste nummer van Torn, maar vanwege de diversiteit en de afwisseling tussen groove en bruutheid voelt het aan alsof dit nummer in een mum van tijd voorbij is en dat is positief bedoeld.

Voetnoot: na het uitkomen van deze ep hebben de wegen van Nephylim en Rens zich gescheiden. Lisa heeft zijn plek ingenomen en daarmee is de plek van vocalist(e) vacant. Gegadigden kunnen zich via Facebook bij de band melden. Het is te hopen dat er snel een kandidaat wordt gevonden. Dan kan de zoektocht naar een label ook beginnen want komaan heren platenbazen, er verschijnt maandelijks kwalitatief gezien veel minder spul. Nephylim is een band met potentie.

nephylim-torn_cover-480

Tracklisting:

  1. Tempest
  2. Delusional
  3. Falling Skies
  4. Frozen River
  5. Futile Endeavours
  6. The Fallen

Line-up:

  • Lia van Dijk – Vocalen
  • Rens van de Ven – Gitaar
  • Kevin van Geffen – Gitaar
  • Martijn Paauwe – Drums

Links:

Nephylim