Need2destroy – Show

Een naam kan veel zeggen. De Duitsers van Need2destroy brachten begin dit jaar Show uit en vragen ons in hun bio om wat zaken te vernietigen. Ik verspreid even het woord, maar eigenlijk is dat een gevoel dat je sowieso wel krijgt als je deze muziek beluistert. Positief bedoeld dan, want al klinkt deze crossover van groovy metal en hardrock nog behoorlijk herkenbaar, toch bieden deze heren een zekere meerwaarde.

Muzikaal lijkt het soms wat op een mix van Sepultura (maar dan zwieriger en minder heavy) met bands als System of a Down, inclusief de zangstijl/gekheid bij momenten. Tel er misschien nog wat Pantera-attitude bij op en je krijgt iets wat in de richting neigt van wat deze heren je presenteren. Een prima verzorgd plaatje dat bulkt van energie en agressie, maar ook door het volle geluid uitstekend te volgen blijft. Heel wat afwisseling is er daar en tegen niet, met een sporadisch experimentele(re) uitschieter als Schokolade mit Senf of Enfermo, maar op zich klinkt deze aanpak nog fris genoeg met vocaal wat afwisseling, hier en daar een funky basmoment en een behoorlijke afwisseling tussen hard en harder.

Neem er dan nog eens bij dat deze zanger live in maatpak verschijnt en je hebt een fenomeen dat je eens gezien moet hebben. Toegegeven, ik geloof wel niet dat ze inhoudelijk experimenteel genoeg gaan op Show en ze veel meer in hun mars hebben. Op sommige nummers klinkt het even nog wat houteriger, maar over het algemeen smaakt dit naar meer.

Score:

68/100

Label:

Fastball Records, 2019

Tracklisting:

 1. Show
 2. Schokolade mit Senf
 3. La Cholera
 4. Viva los Vatos Locos
 5. Super Chango
 6. Legal/Illegal
 7. Enfermo
 8. Hijo de Puta
 9. Luda Ribica
 10. Contaminacion
 11. Enfermo (acoustic)
 12. Kiss My Ass
 13. E Arrogante

Line-up:

 • Milan Tajdic – Gitaar
 • Wolle van Hogh – Bas
 • Diego Kolumbus – Zang
 • Simon Koesling – Drums

Links: