Napalm Ted – Pestilential Persuit

Uit het hoge noorden van Finland komt dit trio dat opereert onder de naam Napalm Ted. Begonnen als coverbandje dat voornamelijk nummers van Macabre en Terrorizer speelt brengen zij, na twee volledige albums en een rits splits en EP’s, nu de zesde EP uit. Lekker doorwerken dus want Napalm Ted bestaat pas sinds 2015.

Voor mij persoonlijk is de band tot nu toe onder de radar gebleven en ik kon in de archieven van Zware Metalen geen eerdere recensie vinden. Napalm Ted brengt ons een portie takkeherrie die doorgaans als grindcore te boek staat maar er vliegt soms ook een flard death metal doorheen. Bij het maken van eigen nummers is flink leentjebuur gespeeld bij de in de eerste alinea genoemde bands maar ook de oude Carcass is terug te horen. Op vocaal gebied wordt er gescreamed en gegrunt dat het een lust is. Volgens de biografie gaan de teksten over fascisme en andere horror-achtige zaken maar daar is weinig van te verstaan. Een putgorgel ontbreekt en dat maakt dat Napalm Ted niet als 100% grindcoreband door kan gaan. Eerder krijg je een mix van beide stijlen die erg smerig klinkt.

In ruim dertien minuten probeert Napalm Ted de bok van het dak te neuken. Pardon, ik bedoel de nok van het dak te beuken. Ze hebben er slechts vijf nummers voor nodig die naar meer smaken. Ik kijk in ieder geval uit naar het volgende volledige album. Deze EP verschijnt op tape en op cd waarbij er bij het laatste format ook nog wat live-opnames opstaan. Jammer dat die versie niet werd opgestuurd want de interesse wordt op  Pestilential Persuit echt wel gewekt. De cd-versie verschijnt bij een label uit de Oekraïne en alleen al daarom verdient deze uitgave een plek in de spotlights. Kuddo’s ook voor de bijnaam van de bassist.

Label:

Surrogate Records, 2022

Tracklisting:

  1. Skeletal Lake
  2. Purgatorium
  3. White Riot
  4. The Rot
  5. Flesh Prison

Line-up:

  • Gravy Ted – Zang, Gitaar
  • Ted Nugget – Basgitaar
  • Han Ted – Drums, Vocalen

Links: