Mortal Infinity – In Cold Blood

In Cold Blood is de derde langspeler van het Duitse Mortal Infinity. De band is opgericht in 2009 en heeft behalve twee eerdere langspelers ook nog een EP achter zijn naam staan.

We trappen af met Fellowship Of Rats en daarmee weten we gelijk wat voor herrie we in huis hebben gehaald. Kruis Testament met Kreator en je hebt Mortal Infinity, wat mij betreft. Een agressief geluid voorzien van een retestrakke ritmesectie. De zang wisselt af tussen clean, schreeuwend en gruntend en zorgt daarmee voor een hoop afwisseling binnen de songs. Dit alles voorzien van een glasheldere productie maakt dat het geheel prettig in het gehoor ligt.

De Duitsers vinden niet ineens opnieuw het thrashgenre uit natuurlijk, maar ze brengen wel een hele goede versie die niet geheel standaard is, mede door de wisselingen in de zang. Ook op muzikaal gebied tapt de band uit een ander vaatje, zoals we bijvoorbeeld kunnen horen in het nummer Ghost Ship Sailor. Waar overige nummers wel enigszins overlap kunnen hebben met death metal, kun je hier de blackmetalkant van de band in terughoren. Minder beuken en meer sfeer lijkt in eerste instantie het devies, tot na een minuut of drie die sfeer ineens omslaat en de remmen weer losgaan, om een minuutje later weer spookachtig te klinken.

We zeggen in Nederland wel eens als compliment dat een band on-Nederlands goed klinkt. Mortal Infinity klink op In Cold Blood on-Duits. Voor eenieder die nog twijfelde of 2019 een meer dan uitstekend thrashjaar zou worden, bewijzen deze Duitsers in koude bloede dat het dat toch echt wel is! Verplichte luisterkost voor elke thrasher!

Score:

85/100

Label:

Eigen Beheer/Red Dagger, 2019

Tracklisting:

 1. Fellowship of Rats
 2. Misanthropic Collapse
 3. Repulsive Messiah
 4. Dream Crusher
 5. Long Forgotten Gods
 6. Silent Assassin (Champion of War)
 7. Devastator, Devastated
 8. In Cold Blood
 9. Ghost Ship Sailor

Line-Up:

 • Marc Doblinger  – Zang
 • Sebastian Unrath – Gitaar
 • Sebastian Brunner  – Gitaar
 • Alexander Glaser – Bas
 • Adrian Müller – Drums

 Links: