Moonreich – Fugue

De aarde is geheel in duisternis gehuld. Zware stormen teisteren het land. Bliksem doorklieft het luchtruim. Demonen dwalen overal. Dit is de sfeer die het Franse Moonreich oproept met het nieuwe album Fugue. Black metal op zijn best.

Deze vierde full length is opgenomen in de Hybreed Studios en gemasterd door niemand minder dan Magnus ‘Devo’ Andersson, bekend van zijn werk met onder andere Marduk. Fugue is een aaneenschakeling van muzikale pareltjes en verveelt of verzwakt nergens. De donkere tonen van de gitaren, de slepende ritmesectie en de geweldige zang van L, maken dit album een kanshebber om in vele jaarlijsten hoog te eindigen.

Als je de titels van de nummers ziet weet je meteen wat je te wachten staat. Bijvoorbeeld de ijzersterke opener Every Time She Passes Away die meteen de toon zet voor het album. Uitschieter is Carry That Drought Cause I Don’t Have No Arms Anymore. Hierin zitten echt alle blackmetalinvloeden verwerkt en laat de band zijn veelzijdigheid goed naar voren komen. Ieder nummer vertelt zijn eigen deel van een verhaal en ook muzikaal gezien is er afwisseling alom. Fugue verveelt geen moment en blijft boeien tot het laatste nummer.

Moonreich doet met dit album een gooi naar de top en hopelijk gaan we ze nog vaak zien op de podia. Liefhebbers van dit genre kunnen dit album blind aanschaffen zonder er een moment spijt van te krijgen. Ben je nieuw met dit genre? Luister Fugue en je weet wat black metal is in de ruimste zin. Een absolute aanrader die zeker hoog zal eindigen in mijn jaarlijst.

Score:

90/100

Label:

Les Acteurs de l’ombre production, 2018

Tracklisting:

 1. Fugue Part 1 – Every Time She Passes Away
 2. Fugue Part 2 – Every Time The Earth Slips Away
 3. With Open Throat For Way To Long
 4. Heart Symbolism
 5. Rarefaction
 6. Carry That Drought Cause I Have No Arms Anymore
 7. The Things Behind The Mom

Line-up:

 • Weddie – Gitaar, zang
 • Siegfried – Bas
 • Sinaï – Gitaar
 • L, – Zang

Links: