Mitochondrial Sun – Bodies and Gold

Bodies and Gold, een klein half uur nieuw materiaal van Niklas Sundin. Ik ga jullie niet meer vertellen waar jullie Niklas Sundin van moeten kennen. Als jullie het nu nog steeds niet weten dan geef ik het op. Het album Sju pulsarer stond netjes in mijn jaarlijst vorig jaar, toen was dat met industrial dark metal. Deze nieuwe EP is anders.


Geen metal, neen, enkel ambient en duistere electro muziek. Zogenaamde “cinematic soundscapes”, ritmisch, voorzien van een maatslag. Prima voor liefhebbers van Synthesizer Classics compilatie albums, maar ook wie houdt van sci-fi synthwave (een genre dat nog steeds aan een revival bezig is), kan hier zeker mee aan de slag. Ook op vorige platen van Mitochondrial Sun kwam dit genre al voor, nu is het uitsluitend elektronisch van aard. Net zoals het debuut Mitochondrial Sun, doorspekt met electro en ambient. Op Bodies and Gold krijgt Niklas even bijstand van celliste Annika Blomfeldt en bassist Anders Lagerfors, ik geef het voor de volledigheid even mee. De doorsnee metalhead zal hier weinig aan hebben, voor mij persoonlijk is het een waardevol tussendoortje.

Luisteren doe je onder andere naar Ghost of Tradition en Beams of Light through Glass, achteroverleunend, met enkel oogwit zichtbaar voor de buitenstaander.

Label:

Argonauta Records, 2021

Tracklisting:

1. Sic Transit Anima Mundi
2. Bodies and Gold
3. Ghost of Tradition
4. Beams of Light Through Glass
5. Rigel Illuminated
6. Velocities

Line-up:

  • Niklas Sundin – Alles

Links: