Mike Litoris Complot – The Six Whoresmen

Mike Litoris Complot (my clitoris, vat je ‘m?) is een band uit Luxemburg die goregrind, death metal, grindcore en slam door elkaar husselt en daarover haar even lollige als smerige teksten legt. The Six Whoresmen is het tweede album.

Voor een band met roots in de grindcore zijn de nummers nog redelijk lang. Enkel de melige onderbrekingen (The Menu Card is hilarisch: een computergestuurde meisjesstem die het heeft over “me love you long time” en “sucky fuck”) maar halen de vaart er wat uit. Mike Litoris Complot beheerst het muzikale trucje goed: stampende polka ritmes, staccato grind riffs en een diepe grunt welke wordt afgewisseld met piq squeels en het bekende doucheputjes keelgeluid.

Onderbroekenlol mag uiteraard niet ontbreken (Baquette Dans Ton Cul of Cockosaurus Rex). Het klinkt allemaal lekker vertrouwd met een net iets te heldere productie en een ritmesectie die nergens uit de bocht vliegt. Ook het mengen van de verschillende stijlen gaat de band goed af. The Six Whoresmen is een album geworden dat bij liefhebbers van grindcore in de smaak zal vallen en live zal het allemaal wel weer een feest van jewelste zijn, stageprops incluis. Ik ben in ieder geval benieuwd of en hoe een hydraulische handjob op het podium te visualiseren is.

Collega Bart recenseerde het debuut en gaf daarbij aan dat Mike Litoris Complot het genre naar een iets dieper niveau wil brengen. Waarschijnlijk bedoelde hij dat de band dieper in een aars wilde kijken om te zien of daar nóg bruinere drap vandaan te halen valt. Niet iedereen heeft een goede smaak, toch?

Score:

78/100

Label:

Rotten Roll Rex, 2020

Tracklisting:

 1. The Six Whoresmen
 2. Uniporn
 3. Two Strangers One Bullit
 4. Billy The Clit
 5. The Menu Card
 6. Pony The Cash Machine
 7. Baguette Dans Ton Cul
 8. Destruction Tour
 9. Cockosaurus Rex
 10. Hydraulic Handjob
 11. March Of The Landwales
 12. Landwales Don’t Say No
 13. David Hasslecock
 14. The Love Of A Man Goes Through His Nose
 15. Snorty The Degenarate Cocaine Hoover
 16. Attack Of The…
 17. Retarded Midget Slampiggies From Outta Space
 18. Rang Pang Vull An D’Mull
 19. Duuschtreg Jongen

Line-up:

 • Beerserker – Vocalen
 • Meganega – Vocalen
 • Rapey McMurderface – Gitaar
 • Alain Chiche – Gitaar
 • Michel Mijl Wagners – Basgitaar
 • BumBum – Drums

Links: