Megadeth – Dystopia

Megadeth, je weet wel, de Dave Mustaine-band. Okee, David Ellefson speelt de bas nog in, maar voor de rest is het allemaal gastbijdrages hier en invalbeurten daar. Chris Adler van Lamb of God speelde de drums in, en daar waren velen wel benieuwd naar. Ik ook trouwens. Het kan in ieder geval alleen beter gaan volgens mij, want Super Collider uit 2013 was maar een mager beestje.

Ik hou van Dave Mustaine, begrijp me niet verkeerd, maar ik heb niets liever dan dat hij zich rotslecht voelt. Albums vol persoonlijke thema’s en problemen (Youthanasia, Cryptic Writings) waren altijd memorabel. Wat daarna volgde (Risk) was bijzonder matig. Gelukkig is Dave pissed tegenwoordig. Boos, hij maakt zich enorm veel zorgen, openlijk. Dystopia zit vol verwijzingen naar de actualiteit, naar de spanningen in de Amerikaanse maatschappij, naar de dreiging van terrorisme,… en hij windt er geen doekjes om. Dat levert enkele uitgesproken nummers op, en bonuspunten. Daarbij klinkt Megadeth anno 2016 behoorlijk krachtig, snedig en stevig. Modern, soms zelfs met een bijna industrieel kantje. Tel daarbij de waanzinnige bassolo’s (Fatal Illusion) en het fraaie getover van gitarist Kiko Loureiro en je wordt zowaar blij van een nieuwe Megadeth.

We mogen Megadeth dus weer een thrashband gaan noemen, wie had dat gedacht? En niet alleen een thrashband, het is gewoon een moderne en degelijke thrashband met uitstraling en karakter. Leve de akelige actualiteit, zou ik zo zeggen, want Megadeth heeft het nodig.

dystopia
Tracklisting:

 1. The Threat Is Real
 2. Dystopia
 3. Fatal Illusion
 4. Death from Within
 5. Bullet to the Brain
 6. Post American World
 7. Poisonous Shadows
 8. Conquer or Die
 9. Lying in State
 10. The Emperor
 11. Foreign Policy (Fear cover)

Line-up:

 • David Ellefson – Bas
 • Dave Mustaine – Gitaar, Zang
 • Kiko Loureiro – Gitaar

Label:

 • Tradecraft

Links:

Score: 80/100