Massive Assault – Slayer

Massive Assault – Slayer
Herrie Records, 2011

Daar is hij dan, de nieuwe EP van de Noord-Nederlandse band Massive Assault. Twee jaar na Dystopian Prophecies is men terug met Slayer, een titel die kan tellen. De line-up is gedeeltelijk gewijzigd en ik kan alvast verklappen dat ook de sound lichtelijk is aangepast.

Zo is er zo goed als geen sprake meer van Zuid-Zweedse melodische bijstand maar wordt er afgerekend in een brutere stijl die dan nog wel steeds de Zweedse “ronk” bezit, maar lomper van aard is. Inhoudelijk heeft het een hoge punkass-factor gekregen met een echte “fuck off”-attitude. En ondanks het wegvallen van de Gothenborg-invloed is de Massive Assault-horizon toch een stuk breder geworden. Het loopt allemaal een stuk steviger, zo hoor ik persoonlijk zelfs hevig rockende Six Feet Under en beukende Obituary terug in de nieuwe mix. Het algemene tempo is dat van een death/thrashband, die het midden houdt tussen bruut en aanstekelijk, ideaal voor een lekkere pit waar oud en nieuw zich in kunnen vinden.

Prima plaat die dan wel een afgelikte productie mist maar in die plaats een realistisch geluid laat horen. Als dit live idem dito beukt (en dat laat het laatste nummer op deze schijf vermoeden) mogen ze deze met Legion of the Damned en Hail of Bullets mee op tournee sturen. Netjes.

Massive Assault
Tracklisting:

  1. Ignore
  2. Aftermath
  3. Ghostrides
  4. Genocide
  5. Man-Kind!? (Live)

Line-up:

  • Carl-Cristian – Vocals
  • Jos Kracht – Vocals , Bass
  • Fredde Kaddeth – Guitar
  • Gideon – Drums

Links: