Mass Deception – Redemptions

Revelations, het eerste album van Mass Deception, scoorde maar liefst 80 punten toen ik het album zo’n drie jaar geleden beluisterde. Het was het eerste gedeelte van een drieluik; Revelations, Redemptions en Resurrections. We zijn aanbeland bij het tweede gedeelte, Redemptions, waarbij de Nederlandse band inmiddels over en nieuwe zanger beschikt.

Muzikaal gezien tapt de band nog exact uit hetzelfde vaatje. Moderne thrash met een volwassen geluid. Waar veel thrash nog wel eens overmatig vrolijk of in sommige gevallen zelfs kinderlijk over kan komen, zal Mass Deception daar niet van beschuldigd worden. De band klinkt namelijk ontzettend strak en bijna zakelijk. Nieuwe zanger Stockbroeks, voegt toe aan dat degelijke geluid met zijn heldere stem, zeker in vergelijking met zijn rauwere voorganger.

Met zijn vijftig minuten duurt Redemption voor mij net iets te lang. De nummers missen  net dat beetje extra om zo lang mijn aandacht vast te houden. Vandaar de ietwat lagere score in vergelijking met zijn voorganger. De nieuwe zang is wat mij betreft een vooruitgang, muzikaal blijft het van hoog niveau, alleen had er iets meer variatie in het album mogen zitten. Desalniettemin nog steeds een dikke voldoende.

Score:

75/100

Label:

Eigen Beheer, 2019

Tracklisting:

 1. Once Upon a Time in the Waste
 2. Final Fallout
 3. Hell on Earth
 4. Masters of the Grid
 5. Death by Design
 6. Agenda 21
 7. The Prepper
 8. For a Few Guilders More
 9. The Gunslinger
 10. Social Justice Warriors
 11. Crushing the Collective
 12. Revelations
 13. Redemptions
 14. Resurrections

Line-up:

 • Søren – Drums
 • Bäzinger – Gitaar
 • Stockbroeks – Zang
 • Waltmans – Gitaar
 • Van den Beuken – Bas

Links: