Mass Deception – Revelations

Een krap jaartje geleden kwamen enkele leden van bands als Defcon One, Cirith Gorgor en Engine Of Pain tot een samenwerking in de vorm van een nieuwe band. Naam van de band werd Mass Deception en binnen een jaar heeft de groep al een album op de markt. Revelations is de titel van die plaat.

Revelations is een album vol met moderne thrash, met zang die sterk neigt naar grunt. Het kwintet kiest ervoor om de nadruk van de muziek meer op de kracht te leggen en minder op snelheid. Gevolg is een erg duister klinkend geluid. Een vergelijking met Bliksem komt bij mij in gedachten, hoewel de muziek van de Belgen over het algemeen wat sneller is.

Tussen al die duisterheid en agressie is er ook nog plek voor humor. Zoals in het nummer They Live, waarbij een quote uit de gelijknamige film gebruikt is: “I have come here to chew bubblegum and kick ass… and I’m all out of bubblegum!” Het zijn momenten als deze die voor een korte, welkome onderbreking zorgen in het thrashy geweld op dit album.

Liefhebbers van een stevig portie thrash doen er goed aan dit album een luisterbeurt te geven. Kans is groot dat het niet bij een blijft. Hoogtepunt wat mij betreft; Unslaved.

 

Label:
Eigen Beheer, 2016

Tracklisting: 

 1. As Above, So Below
 2. Divide And Rule
 3. Condemned To Repeat
 4. They Live
 5. Architects Of Control
 6. Ancient Of Days
 7. Weapons Of Mass Deception
 8. Defiant To The End
 9. Unslaved
 10. Criminally Insane

Line-up:

 • Søren – Drums
 • Bäzinger – Gitaar
 • Janssen – Zang
 • Waltmans – Gitaar
 • Van den Beuken – Bas

Links: 

Score: 80/100

Bewaren