Martyrion – Our Dystopia

Het Duitse Martyrion timmert al tien jaar aan de weg naar eeuwige roem. Met Our Dystopia bereikt men nu een derde halte, EP’s niet meegerekend. In 2013 kregen de heren een nieuwe frontman, maar voor de rest is de line-up zo stabiel als maar kan zijn. Het sympathieke Boersma Records brengt deze nieuwe plaat uit.

Of dat een goede zaak is, weet ik zo nog niet. Het is al even geleden dat ik dergelijke saaie melodeathrash gehoord heb namelijk. Hier en daar weerklinkt wel eens een fijne Finse tweedehands melodeathriff genre Naildown, Diablo, Gardenian, maar daar houdt het ook op. De productie is te steriel voor woorden en werkelijk alle dynamiek wordt uit de muzikale mix gehaald. Daardoor klinken alle grunts banaal en oervervelend, alsof de zanger er eigenlijk geen zin in had. Je krijgt dan ook al vlug de indruk dat deze band constant op de top van zijn kunnen presteert en dan nog de hulp van een producer nodig had om alles recht te trekken.

Houterig, drammerig en oersaai. Neen, ik zie geen toekomst weggelegd voor dit Martyrion, behalve dan in eigen regio, als eerste voorprogramma voor een Scandinavische melodeath band naar keuze. Schade.

Label:585004

Boersma Records, 2016

Tracklisting:

 1. Our Dystopia
 2. In the End
 3. Genozenith
 4. The Calm After the Storm
 5. What We Leave Behind
 6. We Are Only Human
 7. From Reality into Fear
 8. The End of Eternity
 9. The Uncertain Future Dies
 10. When the World Watches
 11. No Fear No Obedience
 12. The Storm
 13. With My Eyes Unaffected

Line-up:

 • Jannik Baur – Drums
 • Felix Lüpke – Gitaar
 • Hendrik Franke – Bas
 • Marian Freye – Gitaar
 • David Schäfer – Keel

Links:

Score: 44/100

Geef een reactie