Mark My Way – Thin Out The Herd

In de West-Vlaamse H8000-gemeenschap krijgt deze eerste elpee van Mark My Way enorm veel respect. Onze gespecialiseerde recensenten pikten hem echter niet uit de dagelijks aangroeiende releaselijst. Zelf mag ik niet zeggen tot de H8000-beweging te behoren, maar als iemand die er al vaak heeft tussen gestaan, kan ik alleen maar aanraden om eens een show mee te pikken als je de kans hebt. Dan zal je zelf zien waarom het als niet-specialist toch als een plicht voelt om Thin Out The Herd hier een plek te geven.

Net als de meeste hardcore is ook die van Mark My Way hoofdzakelijk log, traag en opgefokt door een zware en vette sound. Met het verschil dat er aan dat grotendeels uniforme tempo veel meer gebeurt dan de gebruikelijke drie riffs. Vanaf de eerste noten zit er een duistere melodieuze uitzaaiing aan en die keert onder meer in At The Gates (het nummer, niet de band) terug. Zulke melodieuze snijlijnen leiden de geblokte dendersnaren in totdat een agressief beuktempo ze volledig laat losbarsten in betonbrekende riffs. Puik ingemetselde breakdowns laten de vloer een paar keer met weinig noten wegzakken. Die van Overlooked met de politiesirene zal de bruutste zijn.

Tweede variatiebrenger is het tamelijk hoog gestemde brulijzer, dat vlot switcht met een lagere grunt en er af en toe een felle, hoge shout tussen puurt. Toch is er nog een ander cliché toepasbaar. Het riffwerk is namelijk net zo vaak drammerig en baseert zich op de stompe drumbeitelingen. Of andersom, het is maar hoe je het bekijkt. Nothing But Sacrifice bevestigt de regel met de uitzondering. De dynamiek draait daar op lossere drumschroeven en de riffs wieken er woest op door. Iets minder hardcore, iets meer metal, daaraan merk je dat het van een buitenstaander komt. Op de eerstvolgende show trapt het H8000-legioen hier de stenen van uit de muren, wees gerust.

Score:

70/100

Label:

Genet Records, 2020

Tracklisting:

 1. Spread Too Thin
 2. Justification
 3. Higher Walls
 4. Overlooked
 5. Vae Victis
 6. Perdition
 7. At The Gates
 8. Nothing But Sacrifice
 9. Regicide
 10. Flux

Line-up:

 • Lennart Breine – Vocalen
 • Niek Van De Capelle – Gitaar
 • Lennert De Clercq – Gitaar
 • Rutger Vermeulen – Basgitaar
 • Gillian Coussens – Drums

Links: