Maldito – O Renascer, O Crer

Een EP uit het warme, vochtige Portugal die de titel O Renascer, O Crer draagt. Het infernale trio Maldito brengt dit zwartgeblakerd schijfje uit via War Arts Productions. De heren hebben al heel wat ervaring in hun spreekwoordelijke rugzak, want ze spelen of speelden in bands als Grievance, Flagellum Dei of Corpus Christii.

Voor we starten, ik weet niet of de band het expres doet of dat er een foutje geslopen is in de track-listing. Als je je werk opdeelt in hoofdstukken begin je toch meestal bij hoofdstuk 1 of zit ik nu echt mis? Tja, misschien ben ik van de oude stempel en weet Roodkapje dat oma is opgegeten door de Wolf op het moment dat ze vrolijk en blij door het grote sprookjesbos huppelt met haar mandje vol lekkers.

Heerlijke productie trouwens, je hoort de ruis zoals je vroeger wel eens meekreeg als je een cassette beluisterde. Ik krijg ook de indruk dat deze heren alles in één keer op band hebben geknald wat het gevoel van een underground release nog meer naar boven laat komen. Jammer dan wel weer dat de nummers in structuur, spanningsbogen en heel de rim ram net boven de middelmaat uitkomen. Je krijgt simpele black metal te horen, schuiven met de akkoorden hier, dan weer daar. Vervolgens een weinig spannende break en hup de boel weer aanzwengelen. Het derde nummer, O Renascer, O Crer Capítulo II, is het meest te pruimen. Die slepende vettigheid, die vooral afkomstig is van de manier waarop de drum is ingespeeld, is wel lekker te noemen. Ook de hoofdmelodie is er één om trots op te zijn net als de leadlijn in het afsluitende hoofdstuk 1.

Zwartgeblakerd schijfje voorzien van een doffe, domperige productie. Valt in zijn geheel eerder in de categorie ‘net niet’. En als mijn oren het nog goed doen hoor ik geen baspartijen op deze release ofwel zitten deze verstopt achter de doffe baskicks, dat kan ook.

Score:

80/100

Label:

War Arts Productions, 2020

Tracklisting:

  1. O Renascer, O Crer Capítulo III
  2. O Renascer, O Crer Capítulo IV
  3. O Renascer, O Crer Capítulo II
  4. O Renascer, O Crer Capítulo I

Line-up:

  • NH – Gitaar
  • Sabaoth – Gitaar
  • Koradix – Drum, zang

Link: