Corpus Christii – Delusion

Corpus Christii, geboren in 1998 in Portugal, is de band van Nocturnus Horrendus. Bijna twintig jaar black metal hebben ze op de teller staan en tijdens die helse rit werd wel eens van bezetting gewisseld, een ander subgenre voorgetrokken, een ander geluid aangetrokken. Delusion is het achtste album van de band.

Voorman Nocturnus Horrendus treedt steeds meer op de voorgrond met het ouder worden. Een gevolg daarvan is dat de vocalen steeds meer verstaanbaar zijn en luider in de mix komen te staan. Het tekstboekje heb je in feite zelfs niet nodig. Mede door de thrashy black’n’roll-afstelling kom je hiermee niet in de problemen. Meermaals krijg ik een heavy Satyricon-flashback (Volcano), aangevuld met Gorgoroth-riffs en spanningsbogen. Noorse invloeden zijn er in ieder geval zonder twijfel, niet voor het eerst, alleen zijn ze steeds minder diepgaand en blijft het allemaal niet echt hangen.

Degelijk, solide… zoals de meeste Corpus Christii-albums. Toch zou ik eerder het ruisende Rising gaan wanneer je de nood voelt om je te verdiepen in deze band. Of de vrij memorabele EP Master Of… uit 2002, omwille van het necro ende ku(l)t geha(l)te. Ha, 2002, toen mocht je je schoonmoeder nog piercen in haar oog.

Score:

74/100

Tracklisting

 1. The Curse Within Time
 2. Chamber Soul
 3. Become the Wolf
 4. I See, I Become
 5. Facing Concrete Mountains
 6. Seeker of All
 7. I Am the Night
 8. Near the End
 9. Carrier of Black Holes

Line-up:

 • Nocturnus Horrendus – Keel, instrumenten
 • J. Goat – Gitaren, Bas

Links: