Lvcifyre – Sacrament

De Britse blackdeathformatie Lvcifyre kwam in 2014 met zijn album Svn Eater in mijn jaarlijst terecht. Sindsdien hou ik de band nauw in het oog. Groot was mijn enthousiasme toen het nieuws van dit Sacrament naar buiten kwam. Dat werd al iets minder toen bekend werd dat het slechts een EP betreft. Niet getreurd, “less is more” toch?

Vier nummers en een Kat-cover, daar moeten we het mee doen. De heren T. Kaos en Cvltvs krijgen opnieuw de hulp van de Portugees Menthor op drums en ik eis dat ze dat ook zullen blijven doen tot het einde der dagen. De demonische death metal en dito vocalen passen perfect bij het überbrute drumwerk van de black metal geaarde Zuid-Europeaan, die opnieuw een vooraanstaande rol heeft op deze plaat. Occulte death met de nodige Morbid Angel-riffs en dissonante (is dit terug te leiden naar Nightbringer-invloeden die Menthor meebrengt?) black met oververhitte lustgevoelens. Het is muziek die tegelijkertijd chaotisch en begeesterend je auditieve zintuig in vervoering brengt en herleidt tot grotten waar afzichtelijke innerlijke demonen hun onrechtmatige bestaan op botvieren. Bijzonder overdonderend, met een verpulverend sterke drummer die zich helemaal uitleeft.

De Kat-cover is een uitzondering op bovenstaande regel. Wie de Poolse band kent weet dat de bandleden ten tijde van Morderca in een thrashperiode zaten. Lvcifyre maakt er compleet over de top zijnde protoblack van met overdadig geblast. Niet representatief voor de rest van het werk, maar we gaan het eerbetoon hier toch even posten.

Label:

Dark Descent Records, 2019

Tracklisting:

  1. The Greater Curse
  2. Deaths Head In Crown
  3. Shadowy Wing
  4. Sacrament
  5. Morderca (Kat cover)

Line-up:

  • T. Kaos – Gitaar, strot
  • Menthor – Drums
  • Cvltvs – Bas

Links: