Lvcifyre – Svn Eater

Lvcifyre – Svn Eater
Dark Descent Records, 2014

2014 komt maar traag op hang. Het is zelfs zover gekomen dat ik momenteel meer nieuw uitgebrachte powermetal luister dan eerder. Tot nu. De eerste grote kanshebber op mijn eindlijst is er: Lvcifyre, een Britse band met onder andere drummer Menthor (Enthroned, Nightbringer, ex-Corpus Christii) in de line-up. Deze heren brengen hun tweede album uit vol maalstromende blackdeath, een subgenre dat in 2013 een heuse opleving kende.

Svn Eater, een werkstuk dat meteen beslag legt op je focus, bant elk straaltje zonlicht uit je gehoorgangen. Je oorschelpen worden gevoelloos bij de doomende geluidsgolven die een slepende aanloop zijn naar de kerkers van Night Sea Sorcery. Na ettelijke minuten komt de deathmetalvloed op als een tsunami van mist, om je uiteindelijk te laten verdwalen in een occulte rookspiraal van blackmetal en deathmetal. Met Calicem Obscurum komt alles in een stroomversnelling, waarbij zaken terugkomen van Morbid Angel (ten tijde van Domination), van nieuwerwetse Mayhem en zelfs uit de obscure Australische deathmetalscene. Een verpletterend, vermorzelend en verpulverend nummer dat galmt en beukt zonder weerga. Ook Liber Lilith bromt en dreunt behoorlijk door, met behoorlijk wat tempowisselingen en een consistente geluidsmuur waar je telkens tegenaan loopt te luisteren.

Eens aangekomen bij het titelnummer snak je wel even naar adem en sta je misschien even stil bij de monotone holle grunt. Het is een gewaarwording die als op zichzelf staand feit niet bijster interessant is, maar wanneer je vertoeft in de trance van het nummer, ontsnapt die bedenking je compleet, al helemaal wanneer de eindspurt ingezet wordt een dikke minuut voor het einde. Episch.

Ook het tweede gedeelte van deze plaat is overrompelend sterk. Misschien wat te lang om vol te houden van begin tot einde, dit Svn Eater, maar ik ga het wel proberen. Benieuwd of het zijn plaats in de lijst ook zal vasthouden van begin tot einde 2014, zoals Abyssal dat deed. Zeker een aanrader, hoe dan ook…

Tracklisting:
Lvcifyre

 1. Night Sea Sorcery
 2. Chalice of Doom
 3. Liber Lilith
 4. The Sun Eater
 5. In Fornication Waters
 6. Nekuomanteion
 7. The Fiery Spheres of the Seven
 8. Fyre Made Flesh
 9. The Sinister Calling

Line-up:

 • T. Kaos – Gitaren, strot
 • Menthor – Drums
 • Cvltvs – Bas
 • Dictator – Gitaren
 • Fredrik Håf – Strot

Links: