L’uomo Nero – Andiamo Nel Deserto

Ergens tussen de eeuwige monolieten van de onaardse stad R’lyeh klinkt een bekend geluid. Jawel, het is weer eens een band die zijn inspiratie put uit de werken van H.P. Lovecraft. Dit keer zijn het de Amerikaanse desertrockers L’uomo Nero. Een nieuwe formatie die hun eerste werk in de vorm van vier EP’s willen uitbrengen. Waarom ze dan niet een volledig album in één keer uitbrengen, is mij een raadsel. Maar gelukkig staat het iedereen vrij om te doen wat hij wil.

Andiamo Nel Deserto bevat vier tracks die, in tegenstelling tot wat je zou verwachten met zo’n titel en bandnaam, allemaal in het Engels gezongen worden. De vertaling van de EP titel luidt ‘laten we de woestijn in gaan’. Nou, laten we daar dan maar gehoor aan geven. Opener Andiamo doet me qua zang sterk denken aan Goatsnake en de riff klinkt als iets wat ik heb gehoord in een Pentagram nummer. Het steekt allemaal prima in elkaar, maar erg vernieuwend of uitdagend is het echter niet.

Afterman is ook wel een prima track, alleen lijkt het gitaarloopje wel pittig veel op de klassieker I Want Candy van The Strangeloves. Een nummer dat bij veel mensen ook bekend is door de cover van Aaron Carter. Ik kan bijna niet meer naar de tekst luisteren zonder er in mijn hoofd ‘Aaaaai Want Candy! Overheen te blèren. Over het daaropvolgende Nel Deserto valt eigenlijk weinig te zeggen. Het is een slome, slepende woestijntrack die me een beetje doet denken aan Nebula, maar dan minder rauw en minder uitdagend.

In Walk Away hoor je goed dat de muzikale koek een beetje op was. Want we krijgen haast dezelfde riff te horen als in Adiamo. Zelfs de duistere Lovecraftiaanse thema’s die de heren van L’uomo Nero naar eigen zeggen in hun muziek verwerkt hebben kunnen deze EP niet naar een hoger niveau tillen.

Deze EP valt volledig in de categorie ‘ik zou het niet zelf opzetten, maar ik zou het ook niet afzetten als het ergens op zou staan’. Het klinkt allemaal wel prima, en op zich kloppen de nummers muzikaal gezien wel. Maar het is niet uitdagend en verre van origineel. Ik hoop dat de heren in de komende drie EPs beter uit de verf komen.

Label:

Desert Records, 2020

Tracklisting:

  1. Andiamo
  2. Afterman
  3. Nel Deserto
  4. Walk Away

Line-up:

  • Dominic Cagliostro (Domenico L’oscuro) – Vocalen en Gitaar
  • Robson Guy (Quello Bello) – Bass
  • Luke Seelau (Sentire) – Drums

Links: