Lunar Spells – Demise Of Heaven

Reeds eerder maakten de Grieken van Lunar Spells toch wel wat indruk met hun vorige langspeler, Where Silence Whispers. Vooral de zurige melodieën en de keelgeluiden van Atxak waren van een goed niveau. Ik lees nu dat dit Lunar Spells opnieuw herleid is tot een drietal. Jammer want net Atxak heeft de band alweer verlaten. Een reden hiertoe wordt, zoals zo vaak, niet gegeven. Tja, boeit ons natuurlijk ook niks, als de muziek maar goed zit. Het is opnieuw het Duitse Northern Silence Productions dat dit hebbedingetje uitbrengt. Het hoesontwerp kan me in vergelijking met de vorige keer maar matig bekoren en als je dan de eerste tonen van de productie analyseert – de gitaren hebben een te krassig geluid meegekregen – zou je van deze plaat misschien van in het begin niet al te vrolijk worden. Maar kom! Niet zo negatief! De muziek van dit infernale Griekse trio heeft in ieder geval niks aan kwaliteit moeten inleveren.

Neem nu de openingstrack. Nocturnal Flames Above The Sacred Trinity vult zich al vanaf de eerste maten helemaal op met heerlijke Fins aandoende blackmetalmelodieën die op hun beurt worden versterkt door epische synth-partijen. En Atxak? Die zijn we bij het aanhoren van de keelreutels van Cryptic alweer helemaal vergeten. Wat volgt er? De ene na de andere magistrale, donkere riffpartij die op eenvoudige doch erg efficiënte wijze aan elkaar wordt geplakt door een retestrak en sterk drum- en basfundament. Dit laatste instrument wordt voor de verandering nog eens helemaal ondergedompeld in de distortiongeluiden. Luister naar het eerder traag startende Drowning In Sulphurous Blood dat zich vervolgens ontpopt tot een hondsbrutaal blackmetalnummer. Opzwepend en erg karakteristiek kan je ook Aversion To Theurgy noemen. Heerlijk zuur en penetrant zijn dan weer de verschillende melodische thema’s in Ejaculate The Masses Of Holiness.

Wanneer je overladen wordt met een hele collectie aan erg sterke riffs vergeet je de toch wel te irritante gitaarsound die de heren zich eigen gemaakt hebben. Misschien is dit toch een minpunt en probeert men dit best tegen de volgende plaat wat weg te poetsen. Je kan het ook mierenneuken noemen hoor want verder is dit Demise Of Heaven van de Grieken van Lunar Spells gewoon een prima plaat. De heren lijken met hun bijtende melodieuze riffs hun blackmetalmuziek gewoon lekker Fins af te kruiden. Denk aan bands als Sargeist, Horna, Prevalent Resistance en menig meer. Ook het Fins geïnspireerde Duitse Sarkrista mag je onverwijld aan dit rijtje van gelijkgestemden toevoegen.

Score:

85/100

Label:

Northern Silence Productions, 2022

Tracklisting:

  1. Nocturnal Flames Above The Sacred Trinity
  2. Drowning In Sulphurous Blood
  3. Aversion To Theurgy
  4. Ejaculate The Masses Of Holiness
  5. Damnation Of The Heavenly Sun
  6. Ceremonial Oath Of Sanctified Profanation

Line-up:

  • K.C.H – Bas
  • V.T – Drum
  • Cryptic – Zang, gitaar, synth

Links: