Lunar Spells – Where Silence Whispers

Arghhh, de brandende Griekse zon! Ditmaal zijn we weer in de hoofdstad beland. Dit Lunar Spells, een nog jonge band als je kijkt naar hun releaselijst, komt met de debuutplaat, Where Silence Whispers. Ik ben benieuwd want de Griekse school en veelal de Griekse blackmetalschool is er toch één die ik graag bezoek. De naam van de band net als het hoesontwerp doen me vermoeden dat er toch mogelijks een Scandinavische insteek kan verwacht worden. Nu aan vermoedens en verwachtingen hebben we niks, de harde realiteit moet ons tot de essentie brengen.

En met de gekende furie start ook de nieuwste boreling van deze Grieken. Een eerder onfrisse doch melodieuze riffcollectie trekt onmiddellijk de aandacht. De synth moet gezien worden als een ondersteuning van alle donkere, depressieve gedachtenstromingen die vooral door de vocalen en de gitaren worden aangedragen. Het klinkt behoorlijk Fins allemaal, zeker de schuurpapieren of stofzuigerachtige productie draagt daaraan bij. Lekker is het wel. Als je door deze productie heen luistert, krijg je toch heel wat lekkers op je bord dat toch niet noodzakelijk typische Grieks kan genoemd worden. Among The Ashes gaat gewoon op de ingeslagen weg, richting het spookachtige slot, verder. De getormenteerde keelgeluiden van Atxak zijn behoorlijk indrukwekkend te noemen en zijn een verwijzing naar de koude, donkere dagen van weleer.

Heerlijk toch die gortdroge drumsound! Luister naar de opzwepende openingsmaten van The Wounds Of Salvation of Obscured Reign. Het is vooral de afstelling van de snare, die je bij de ballen pakt. De vocalen van de heer Atxak smeren vervolgens met enige graagte, wat extra zout in de wonde. De melodie, die uit de gitaar van Cryptic wordt geperst, is het citroensap dat je er extra bijkrijgt. Ik onthoud verder vooral nog de erg aangename donkere synthpartijen die behoorlijk wat toevoegen, de blijvende inzet van de stembanden van de heer Atxak (weliswaar verzuipen ze nu en dan in het geheel) en de aanwezigheid van een heel arsenaal aan melodieuze gitaarpartijen.

Boeiende plaat, het beluisteren en dus ook kopen, meer dan waard. Misschien de productie de volgende keer wat helderder maken zodat de veelheid aan melodieuze riffs beter kan doorgrond worden. Maar desalniettemin, kom ik graag logeren in het spookachtige slot waarover dit Lunar Spells waakt.

Score:

75/100

Label:

Northern Silence Productions, 2021

Tracklisting:

  1. Praying For Redemption
  2. Among The Ashes
  3. The Wounds Of Salvation
  4. Majesty Of The Silent Moon
  5. Obscured Rain
  6. Anguish And Sorrow

Line-up:

  • K.C.H – Bas
  • V.T – Drum
  • Cryptic – Gitaar, synth
  • Atxak – Zang

Links: