Lunar Blood – Twilight Insurgency

We bespreken vandaag het debuutalbum van een bende op hol geslagen maniakken uit New Jersey. De bandnaam luidt Lunar Blood en met Twilight Insurgency vuren deze gasten een heleboel HM-2 geweld op ons af. Toen ik dit las en hoorde, maakte mijn hart toch wel een klein sprongetje, want de liefhebber weet immers wat je zou kunnen verwachten… Dikke zware ronkende gitaren!

Enfin, we verwachten dus Zweedse death metal uit de koker van deze Amerikaanse metaalhoofden. In zevenentwintig minuten razen deze heren zowat alles en iedereen de boom in. Om er daarna vlot en vakkundig met een hakbijl op los te hakken. Tussen de nummers door is er ruimte voor enkele samples. Het eerste gedeelte van deze schijf is vooral gevuld met het betere hak- en beukwerk, met hier en daar een snuifje grindcore.

Na het beste en meest herkenbare nummer Wrath March, laat de band een wat meer slepende kant van zichzelf horen onder andere gedurende Gnawed. Het kleurenpalet verschuift zich bijna richting de zwart geblakerde metalen, totdat we op een immens dikke groovende muur stuiten, met een overschot aan daverende feedback. Heerlijk! Het geheel is bij lange na niet zo hysterisch of bezeten als het eerder gerecenseerde Erdve, maar laat zich wel vergelijken met een band als Trap Them, Napalm Death overgoten met een hele dikke Entombed-saus.

Kortom, deze plaat is niet schokkend, vernieuwend of overdreven technisch. Wel is het een brute-botte-bijl-manifestatie met uitgekiende momenten van vertraging, “rust” en groove. Voor een debuut alleszins waardig materiaal en dus zeker een band om in de gaten te houden.

Score:

76/100

Label:

Pulverised Records, 2022

Tracklisting:

1. Purified Rot
2. The Hammer
3. Gastrointestinal Industrial Complex
4. Ululating in the Depths
5. Wrath March
6. Parliament of Trees
7. Gnawed
8. God of the Trainwreck
9. Pig Hunter

Line-up:

  • Seth Kaplan –  Bas
  • Chris Ward – Drums
  • Mark Guiliano – Gitaren
  • Nick Zwiren – Gitaren
  • Jake Kruger –  Zang

Links: