Liv Sin – Follow Me

Toen Sister Sin in 2015 plotseling aankondigde te zullen stoppen, kwam dat als een onaangename verrassing voor de vele liefhebbers. Gelukkig voor diezelfde liefhebbers besloot zangeres Liv Jagrell onder de naam Liv Sin een band op te starten. U.D.O-leden Stefan Kaufmann en Fitty Wienhold zijn voor Follow Me aangetrokken als co-producers.

Wist Sister Sin altijd al lekker te knallen, Liv Sin gooit er nog een tandje bovenop. De band klinkt zwaarder dan haar voorganger deed. Of dat nou komt door de invloeden van de producers of dat dit simpelweg komt omdat Liv nu zelf de touwtjes in handen heeft zal de toekomst moeten uitwijzen. Hoe dan ook klinken de elf nummers op Follow Me als een lompe goederentrein die op volle snelheid voorbij raast. Zo af en toe moet er een klein beetje afgeremd worden, maar de trein blijft dreigend door denderen.

Het debuut van Liv Sin is er niet alleen voor de liefhebbers van Sister Sin, maar zeker ook voor de luisteraars van de moderne Accept en U.D.O.. Liefhebbers weten hiermee genoeg. Old school metal in een modern jasje gestoken.

Score:

80/100

Label:

Despotz Records, 2017

Tracklist:

 1. The fall
 2. Hypocrite
 3. Let me out
 4. Black souls
 5. Godless utopia
 6. Endless roads
 7. Killing ourselves to live
 8. I’m your sin
 9. Emperor of chaos
 10. Immortal sin
 11. The Beast inside

Line-Up:

 • Liv Jagrell – Zang
 • Patrick Ankemark – Gitaar
 • Per Bjelovuk – Drums
 • Tommie Winther – Bas
 • Chris Bertzell – Gitaar

Links:

Bewaren