Like Moths To Flames – Pure Like Porcelain

Zet je schrap voor amper zeventien minuten allesvernietigende melodische metalcore of dat zou toch moeten. De heren van Like Moths To Flames brengen een EP uit, Pure Like Porcelain. Een ieder van ons weet natuurlijk dat dit eerder een verwijzing is naar het feit dat geen enkel van ons puur is in zijn diepste binnenste en ieder van ons ook gewoonweg niet perfect is. Nochtans is dit niet mijn persoonlijke mening, maar van brulboei van dienst Chris Roetter. Hij probeert alzo wat meer diepgang aan zijn teksten te geven. Mede met de hulp van de gitaartandem Pishney/Smith en bassist Evans, werden vijf nummers in elkaar gebokst. Wie de drumkit mocht warmhouden is me echter niet helemaal duidelijk. Zou het opnieuw Isaiah Perez kunnen zijn? Deze brave man leverde immers al knap werk af op de vorige langspeler, No Eternity In Gold.

Intussen loopt de EP en ben ik al beland bij nummer drie, The Preservation Of Hate. Tja, dan wil dit toch zeggen dat de twee eerste nummers toch niet erg boeiend in elkaar staken. Gelukkig neemt The Preservation Of Hate je wel onmiddellijk bij de noten. Het ultra-bruut gitaar- en drumspel helpen hierbij, net als de hondsagressieve zangpartijen van de heer Roetter. Bij Like Moths To Flames ga ik ook graag op zoek naar die refreintjes die lekker meezingbaar zijn en alzo er voor zorgen dat een nummer wat langer dan gemiddeld blijft hangen.

Tja, die vind ik op deze EP maar met moeite. Of zit het verstopt in een nummer als Gnashing Teeth? Toch allemaal wat te dunnetjes als je het mij vraagt. Do Not Resuscitate kan deze EP ook al geen nieuw leven inblazen. Alhoewel hier het refrein wel weer sterker voor de dag komt.

Te gemakkelijk in elkaar gestoken EP, dit Pure Like Porcelain. Te weinig boeiend, er blijft gewoonweg te weinig hangen. Jammer.

Label:

UNFD, 2021

Tracklisting:

  1. Ameliorate
  2. Views From Halfway Down
  3. The Preservation Of Hate
  4. Gnashing Teeth
  5. Do Not Resuscitate

Line-up:

  • Chris Roetter – Zang
  • Zach Pishney – Gitaar
  • Jeremy Smith – Gitaar
  • Aaron Evans – Bas

Links: