Like Moths To Flames – No Eternity In Gold

Eind 2019 kwam de EP, Where The Light Refuses To Go uit van de melodic metalcorehelden van Like Moths To Flames. Het was een proevertje bestaande uit drie amuses die lekker weg hapten. De vier heren uit Ohio, Verenigde Staten, kennen al langer de kneepjes van het vak en nu ligt dus eindelijk de opvolger van Dark Divine uit 2017 op de plank. Op laatstgenoemde plaat, die alweer drie jaar oud is, staat een ongelooflijk sterk nummer, Nowhere Left To Sink. Benieuwd of de heren dat dunnetjes of dikjes kunnen overdoen.

De nieuwe plaat kreeg de titel No Eternity In Gold met zich mee. Isaiah Perez is de brave man die werd ingehuurd om de drumkit te bespelen. Like Moths To Flames staat garant voor ultrabrute riffs, screams die van heel ver en diep komen maar ook voor meezingbare refreinen. Krijgen we hetzelfde stramien op deze plaat? Laten we het maar hopen.

De openers The Anatomy Of Evil en Habitual Decline maken alvast niet direct een onvergetelijke indruk. Niet dat het slecht is, maar het pakt je niet bij de noten. Nochtans is de brute drum niet te versmaden in het nummer van de bovenstaande videoclip. Ook lijkt het refrein daar meer dan meezingbaar te zijn. De jazzy drum-intro waarmee Burn In Water, Drown In Flame start, is wel lekker en kondigt op zich een heel sterk nummer aan. Er zijn de typische breakdowns, hoekige riffs afkomstig van stevig scheurende gitaren. Het heeft het allemaal.

Ook de typisch knotterende bas kent zijn looplijnen en kondigt een aimabel refreintje aan in God Complex. In Demon Of My Own is die goed afgestelde bas ook erg prominent aanwezig. YOTM geeft me enkel seconden het idee dat we naar Memphis May Fire aan het luisteren zijn. De doorslaggevende elementen hier zijn de zanglijnen. De brute drumritmes met ook een kort blastje passen dan natuurlijk weer niet. Ook het daaropvolgende Killing What’s Underneath doet me vocaal aan Matty Mullens denken.

Degelijke plaat maar ik mis wat peper en zout, mayonaise of ketchup. In de muziek van dit viertal zitten tot op heden weinig vernieuwende of verfrissende elementen. Hopelijk nemen de heren dit kleine puntje van kritiek mee. En een nummer dat er bovenuit steekt zoals op het vorige album? Dat is er niet. Met andere woorden heel dun of dik hebben de heren het toch niet overgedaan.

Score:

75/100

Label:

UNFD, 2020

Tracklisting:

 1. The Anatomy Of Evil
 2. Habitual Decline
 3. Burn In Water, Drown In Flame
 4. Fluorescent White
 5. God Complex
 6. YOTM
 7. Killing What’s Underneath
 8. A Servant Of Plague
 9. Demon Of My Own
 10. Selective Sacrifice
 11. Spiritual Eclipse

Line-up:

 • Chris Roetter – Zang
 • Jeremy Smith – Gitaar
 • Zach Pishney – Gitaar
 • Aaron Evans – Bas

Links: