Like Moths To Flames – Where The Light Refuses To Go

Zou er nog een mot leven in Colombus, Ohio? Sinds de oprichting van Like Moths To Flames in 2010, moeten die beesten toch ook al weten dat ze daar niet moeten zijn. Intussen is er heel wat veranderd voor de band. Drummer Greg Diamond heeft de band blijkbaar verlaten en de band is ook overgestapt van Rise Records naar UNFD. Toch heel wat wijzigingen als je het mij vraagt. Ik ken de band niet van in het begin en ben dit getalenteerd clubje pas beginnen appreciëren vanaf zijn vorige release, Dark Divine, uit 2017. Zeker het nummer Nowhere Left To Sink kwam behoorlijk hard binnen. Hopelijk gaan ze op dit elan verder, namelijk het afleveren van stevige metalcore met een oerdegelijke productie en vet goede cleane zanglijnen die, zoals het hoort, in interactie gaan met de gortige vocalen. Dit Where The Light Refuses To Go is jammer genoeg geen full album, maar een voorproefje, of noem het wat voorvocht, in ieder geval het kwakje voor de hoop, of zeg maar gewoon, een drie-track EP.

Al vanaf de eerste noten weet je dat het goed zit. Alweer die oerdegelijke productie, een productie die alles perfect in balans zet, alles helder doch ultra brutaal laat doorkomen. Beukende drums, een vet afgestelde bas en dat alles opgemixt met melodische gitaarthema’s en krachtige vocalen, zowel agressief als clean! Boenk erop! Favorietje van dit EP’tje is toch wel Smoke And Mirrors. Hier laat zeker Chris Roetter horen dat hij toch één van de beter zangers in het genre is, ook de gitaartandem Smith – Pishney tovert hier het ene na het andere witte konijn uit de hoed, terwijl drummer van dienst, ik zou echter niet weten wie, en bassist Aaron Evans, alles netjes dichttimmeren.

Puik werkje! Te kort, een kwakje, smaakt naar meer zou mijn vriendin zeggen. Op naar de volgende langspeler als je het mij vraagt.

Label:

UNFD, 2019

Tracklisting:

  1. All That You Lost
  2. Smoke And Mirrors
  3. Into The Black

Line-up:

  • Chris Roetter – Zang
  • Aaron Evans – Basgitaar, zang
  • Jeremy Smith – Gitaar
  • Zach Pishney – Gitaar

Links: