Legacy Of Brutality – Realm Of The Banished Gods

Legacy of Brutality werd in 2006 ergens in het noorden van Spanje boven het doopvont gehouden. Alhoewel? Mag ik dat zo uitdrukken? Deze jongens lijken me helemaal nooit gedoopt te zijn. Of het was in het ander geval niet de gelukkigste beslissing die hun ouders konden nemen. Afijn, de band spuwt al menig jaren snoeiharde, no-nonsense death metal uit en vertoont nog steeds geen sporen van metaalmoeheid. Ze blijven gaan. Met veel vallen en steeds weer opstaan werken ze aan hun muzikale oeuvre. Steeds weer is het een gevecht om hun muziek uitgegeven te krijgen. Dit is net het soort vechtersmentaliteit dat op hun muziek afstraalt en zo hebben we het graag.

Hun nieuwste album werd eigenlijk vorig jaar reeds uitgegeven, maar het bereikte nu pas onze redactie. De band zat weer eens zonder platenlabel en gaf het album dus in eigen beheer uit. Het zorgde ervoor dat ze zelf hun muziek aan de man dienden te brengen. Zeer old school en underground allemaal. Een soort hedendaags equivalent van het uitwisselen van mixtapes. Niets dan sympathie voor deze gasten dus!

Het is zeker geen vernieuwend album, maar is dat nodig? Soms heb je gewoon nood aan wat old school death metal! De band speelt barbaars hard en klinisch precies. Ze lijken zichzelf hierbij geen seconde ademruimte te geven. Het volledige album duurt slechts een half uur, maar in die tijd geven ze jou als luisteraar wel een volledige workout. Calorieën ga je verbranden of je hebt het album duidelijk niet ervaren.

Twee nummers steken er wat mij betreft bovenuit: The Dweller of Darkness waar naar het einde toe een heerlijke thrashmetalvibe vanaf spat en deze Gods of the Deep. Oordeel vooral zelf want ik ben niet altijd het lichtend voorbeeld van goeie smaak. Je zou mijn kleerkast eens moeten zien.

Dit zijn gewoon steengoeie muzikanten. Een strakke drum en scherpe gitaargeluiden worden gekoppeld aan zo’n lekker ouderwetse deathmetalgrunt. Meer had de dokter niet voorgeschreven om mij van mijn verkoudheid af te helpen. Ik kan me goed inbeelden hoe deze band live moet klinken en zou ze graag eens aan het werk zien. Laten we hopen dat ze misschien eens onze contreien komen bezoeken. Ze stonden reeds op Wacken Open Air en Resurrection Fest, dus wie weet? Volgens het alwetende Google tekenden ze ondertussen bij Hecatombe Records dus ze flikten het weer maar eens!

Score:

70/100

Label:

Hecatombe Records, 2019

Tracklisting:

 1. The Arrival
 2. Wasteland
 3. Realm Of The Banished Gods
 4. Behind The Black Mirror
 5. Gods Of The Deep
 6. Creature Of The Fathomless Chaos
 7. The Dweller Of Darkness
 8. As We March
 9. The Millennial Curse

Line-up:

 • Lalo – Basgitaar
 • Javi – Drum
 • Yoye – Gitaar
 • Borja Suárez – Gitaar
 • Simón – Grunting/Zang

Links: