Landmvrks – Fantasy

Marseille, Frankrijk is de uitvalsbasis van deze band… allerminst zonnig is hun muziek nog minder warm hun verhaal. Met boodschappen als “My heart is blistering” of “You’ve dug your grave in this false reality” kan dit ook moeilijk anders. Heerlijk toch die emotionele losbandigheid bij dit soort bands. Dit zie je al direct in de hoes… ballonnen…ja je moet maar durven… Ook te vermelden: het vorige album Hollow. Moet je zeker oppikken, het nummer Winter is steenkoud, steengoed. Terug naar de orde van de dag…

Landmvrks is een snoeiharde metalcoreband, doch met aandacht voor gevoel en melodie. En laat net dit aspect vooral door zanger Florent Salfati duidelijk naar voren worden gebracht. Deze geweldig goeie brulboei is eveneens in staat heldere en pakkende zanglijnen te produceren. Denk daarbij een lekker, vettig kletterende baspartij, een soms frivole doch beukende drum en agressieve doch melodische gitaarpartijen en je bent er. In de verte hoor je bands als Heart in Hand maar meer nog Novelists. Waar je bij Novelists  de nadruk voelt op de technische gitaarpartijen, kiest Landmvrks meer voor de directe, vaak brute agressieve aanpak op gitaar. Luister maar eens naar Wake Up Call waar deze aanpak op gitaar samen met een opzwepende zanglijn keihard je zaterdagavondkater wegblaast. Wil je het meer met gevoel dan kies je voor Fantasy, het openingsnummer, zeker de zin “I’ve seen it all before” geeft in combinatie met de kinky gitaarriff kippenvel.

Op het album vind je trouwens ook een aantal gasten terug. Denk aan Aaron Matts van Betraying the Martyrs of Florestan Durand van het eerder vernoemde Novelists, die een solo op deze plaat knalt op het einde van Scars. Een echte meerwaarde vind ik deze bijdrages niet. Als je een sterke bezetting hebt, moet je de klus zelf klaren. Nu, dit is dan ook direct een van de weinige minpunten.

Score:

90/100

Label:

Arising Empire, 2018

Tracklisting:

 1. Fantasy
 2. Wake Up Call
 3. Scars
 4. The Worst Of You And Me
 5. Blistering
 6. False Reality
 7. Reckoning
 8. Alive
 9. Dead Inside
 10. Kurhah
 11. Disdain

Line-up:

 • Florent Salfati – zang
 • Nicolas Exposito – gitaar
 • Rudy Purkart – bas
 • Nicolas Soriano – drum

Links: