Laceration – Remnants

Nu en dan waag ik me nog eens aan een thrashplaatje, iets wat meestal leidt tot het opzetten van de echte klassiekers na het horen van een zoveelste herhalingsoefening. Niet dat ik er niet van hou, mijn eerste metalplaat ooit was Morbid Visions van Sepultura en dat virus is altijd blijven zitten. Laceration kende ik nog niet, het blijkt één van de 367 Lacerations te zijn, uit Amerika. Begonnen in 2006 en nooit echt van de grond geraakt met zijn splits en demo’s. Daar is meestal een goeie reden voor.

In dit geval valt het al bij al nog mee. De thrash is verzuurd en verzwaard met deathmetalelementen (weinig typische polka’s, veel dubbele basdrums, veel deathmetalgitaargesneer), maar de grote onderlaag blijft hoofdbeukende thrash op Slayer/Sepultura-leest, Devastation impulsiviteit, wat Dark Angel-techniciteit hier en daar en ook wel wat Morbid Saint-allures. Allemaal prima referenties, waar we meestal met weemoed aan terugdenken. De death metal komt van Massacre, Death en Sadus, het zit allemaal bijeen in Florida begin jaren 90. Ook Laceration blijkt in de Bay Area gevestigd te zijn. Verrassing…

Naarmate deze compilatie vordert, vermindert de snedige agressie en wordt het allemaal netter en transparanter, met een grotere rol voor voorman Luke. Niet dat het zaaddodend saai wordt, maar net iets minder riffrepetitiviteit ware wel welkom geweest. Waarom deze compilatie trouwens Remnants heet snap ik niet goed. Het betreft een officieel uitgebrachte demo, split en EP en het is niet alsof het leftovers zijn of bonusnummers.

Luistertip: Hobo with a Shotgun (Rutger Hauer iemand?)

Label:

Unspeakable Axe Records, 2019

Tracklisting:

 1. Realms of the Unconscious
 2. Self Deprivation
 3. Shadows of Existence
 4. Exhausted in Form
 5. Bred to Consume
 6. Hobo with a Shotgun
 7. Critical Biopsy
 8. Arise Within
 9. Taphephobia
 10. Shadows of Eistence

Line-up:

 • Mike Simon – Drums
 • Donnie Small – Gitaar
 • Corey Toleu – Bas
 • Luke Cazares – Keel, Gitaar

Links: