L.o.W. – Bones

Het Poolse L.o.W. werd opgericht in 2014 en heeft na een demo in 2015 inmiddels ook een EP uitgebracht als debuut, getiteld Bones. Aangezien een verscholen fysiek exemplaar van deze EP bij ons opdook in de forse stapel, willen we toch nog even kort een lichtje laten schijnen over dit schijfje, dat ook alweer sinds een flinke tijd te beluisteren is.

Deze EP telt een intro en drie nummers waarop de band met sludge doordrenkte doom presenteert. Het is geen schande om dit traditioneel te noemen, wat het doom/sludgegenre betreft, want wat we te horen krijgen verdient zeker niet de prijs voor originaliteit. Alles hebben we weliswaar al gehoord, maar toch moet gesteld worden dat de nummers dik in orde zijn. Zo beschikt het titelnummer Bones over gitaarwerk waar de doomliefhebber zich vertrouwd bij kan voelen. Traditioneel geldt echter niet in de zin van traditionele vocalen voor het doomgenre, want op vocaal gebied wordt er slechts diep gegromd en uitgehaald, zoals we binnen de sludge gewend zijn.

De band liegt er niet om wat hun invloeden zijn en die zijn vooral ook goed terug te horen in hun geluid: Sleep, Weedeater, Electric Wizard, Monolord, Eyehategod en meer. Op basis hiervan weet je precies wat je te wachten staat. Voor de genreliefhebber is headbangen gegarandeerd!

Label:

Eigen beheer, 2017

Tracklisting:

  1. Intro
  2. Tear Me Open
  3. Almost Like God’s
  4. Bones

Line-up:

  • Michal – Bas
  • Witold – Drums
  • Marek – Gitaar
  • Adam – Vocalen

Links: