Kryptos – Burn Up The Night

De hoogste tijd voor een portie ouderwetse metal, vermengd met een dosis thrash. Afzender Kryptos komt uit India en levert met het album Burn Up The Night alweer zijn vierde langspeler af. Wie bekend is met de band, weet eigenlijk al wat te verwachten.

 

Burn Up The Night brengt voornamelijk snelle metal met scheurende gitaren en beukende drums. De zang is iets waar je van moet houden. Raspend, rauw en vooral dreigend. Het past prima bij de meeste nummers op dit album. Alleen bij het tragere Unto Elysium voelt de zang enigszins geforceerd aan. Dit nummer brengt echter wel een lekker duistere sfeer met zich mee. De overige nummers laten duidelijke invloeden van bands als Iron Maiden, Judas Priest en zelfs Kreator horen.

Liefhebbers van ouderwets goede metal raad ik zeker aan Kryptos eens te beluisteren. Veertig minuten vol krachtige, dreigende nummers is wat Burn Up The Night te bieden heeft. Samen met de heren van Against Evil zorgt Kryptos ervoor dat klassieke heavy metal uit India bestaansrecht heeft. Vernieuwend is het niet, lekker wel!

 

Label:

AFM, 2016

Tracklisting:

 1. Blackstar Horizon
 2. Full Throttle
 3. The Summoning
 4. Unto Elysium
 5. One Shot To Kill
 6. Waverider
 7. Prepare To Strike
 8. Burn Up The Night

Line-up:

 • Ganesh K. – Zang & Bas
 • Nolan Lewis – Gitaar & Zang
 • Rohit Chaturvedi – Gitaar
 • Anthony Hoover – Drums

Links:

Score: 75/100

Bewaren

Bewaren

Geef een reactie