Kruor – Nightmares

Kruor – Nightmares
Eigen beheer, 2015

Kruor is een Finse deathmetalband die inmiddels zo’n tien jaar aan de weg timmert. Twee demo’s en een niet onaardig debuut hadden ze al op hun CV en daar komt nu dus Nightmares bij.

Zo klassiek als de carriere van Kruor is verlopen tot nu toe, zo klassiek klinkt ook diens muziek. Deathmetal van de oude school met invloeden van Dismember, (oude) Morbid Angel, (oude) Carcass, Grave en zelfs een snufje Demilich. De plaat werd opgenomen in de eigen oefenruimte en dat alleen al verdient een pluim. Het geluid is lekker lomp en doet op geen enkel vlak onder voor een opname in een reguliere studio. Bovendien hangt er een soort donkere waas over de plaat die zorgt voor een aantrekkelijk underground randje. Verrassingen zul je hier niet aantreffen, maar dat is ook helemaal de bedoeling niet van Kruor.

Uiteraard kun je je vragen stellen over wat een band als Kruor toevoegt aan een genre dat vijfentwintig jaar geleden zijn hoogtepunt beleefde. “Niets,” zegt een kniesoor. “Weer een lekker plaatje,” zegt ondergetekende. Nightmares werd oorspronkelijk enkel digitaal uitgebracht, maar op groot verzoek verschijnt ‘ie nu dus toch als fysieke cd. Dat alleen al zou de kniesoren van repliek moeten dienen.

Tracklisting:Kruor - Nightmares

 1. Krematorian
 2. In the Summoning
 3. Into the Abyss
 4. Witch Trials
 5. Dead Eyes Open
 6. Grotesque
 7. We Are Abomination
 8. Nightmares
 9. Night of Torment

Line-up:

 • Ville “Ykä” Yrjölä – Zang
 • Anssi Kinnunen – Basgitaar
 • Juri Ruotsalainen – Gitaar
 • Eppu Salolahti – Gitaar
 • Tommi Kekäläinen – Drums

Links: