Krigere Wolf – Eternal Holocaust

Achter dit  Krigere Wolf (een Italiaans blackmetalproject met daarin twee leden) is een relatief nieuwe ster aan het firmament. Pas in 2012 verscheen het debuutalbum. Zoals wel vaker met blackmetalbands is er vrij weinig te vinden en de band profileert zichzelf alleen op Facebook. Een kleine rondgang daarop leert dat Krigere Wolf eerder werk bij verschillende, meest underground, labels heeft uitgebracht.

Eternal Holocaust komt in fysieke vorm uit via een klein Pools label en via digitale kanalen bij Mani In Faccia Promotion. Hoe lullig het ook klinkt: dat is de plek waar de band thuishoort. De allesverwoestende black van dit duo zal zijn weg naar de grote masse niet vinden, eerder werkt het omgekeerd: liefhebbers van dit werk vinden Krigere Wolf juist omdat zij de underground labels in de gaten houden. Zij die zich hiertoe scharen kunnen zich laven aan een goed vierde album van Krigere Wolf.

Muzikaal leunt het allemaal op de snelheid van blastbeats en extreme riffs. Het neigt veel naar Inquisition, Marduk en Belphegor gecombineerd met wat oude Behemoth-feel: veel distortion en veel occulte zaken op tekstueel gebied.

Krigere Wolf noemt Eternal Holocaust een volledig album hoewel er een intro (soundscape) en een cover op staan en de speeltijd onder de dertig minuten ligt. Omdat de kwaliteit van de eigen nummers hoog ligt en de cover meer dan goed is uitgevoerd valt de balans toch positief uit.

Score: 

78/100

Label:

Lower Silesian Stronghold, 2019

Tracklisting:

  1. Primordial (intro)
  2. Eternal Holocaust
  3. Blasphemous Chaos Magnifience
  4. Mystic Genocide
  5. Vision Of Death
  6. Night’s Blood (Dissection cover)

Line-up:

  • Salvo Leonardi – Vocalen, gitaar
  • Rick Costantino – Gitaar, vocalen, basgitaar

Links: