Kraanium – Slamchosis

Het tegenwoordig behoorlijk Europees georiënteerde gezelschap van Kraanium timmert alweer zeventien jaar lang aan de weg met een gore/slam death variant die natuurlijk op het gerenommeerde Comatose Music wordt uitgebracht. Fans van het genre weten allang dat dit label garant staat voor de betere brutal death en slam/gore uit de scene waarbij er, volgens mij althans, altijd een wedstrijdje goorste hoes van het jaar plaatsvindt. Deze competitie hebben ze wat mij betreft niet gewonnen, maar wie weet pakken ze de muzikale overwinning.

Laat ik kort zijn, voor originaliteit krijgt Slamchosis een één. Als je daar naar zoekt, zoek dan verder. Wil je gewoon ruim een half uur lang een kamer platwalsen en van tijd tot tijd een boze arm de lucht ingooien, dan is dit het album dat je pakt. Natuurlijk zijn er wat obligate soundbites met een lugubere achtergrond, pigsquals en diepe doodsroggels, een snare die iets teveel aanwezig is, maar gelukkig niet storend. Ook een bruut geluid en nummers die je amper van elkaar kunt onderscheiden, maar er wel meermaals voor weten te zorgen dat je met je vuist omhoog zit mee te blèren. De riffs zijn hier namelijk wel pakkend genoeg voor, net als de vertragende drumroffels die zorgen voor dat gevoel dat het langzaam tot stilstand komt, zonder langzaam te spelen. Diepe dreunen die de boel weer op gang weten te trekken, het is allemaal aanstekelijk genoeg. En gaat het nou niet net om deze gevoelens bij het draaien van een album als dit?

Daarom ga ik ondanks het gebrek aan originaliteit voor een vrij hoge score. Dit is een album dat de liefhebber van slam/death dit jaar gewoon weer dient aan te schaffen. Als je geen liefhebber bent, raad ik aan hier ver weg van te blijven.

Score: 

81/100

Label:

Comatose Music, 2018

Tracklisting:

 1. Bound To Kill
 2. Blob Of Inhuman Metamorphic Transfusion
 3. Gratification Through Annihilation
 4. Forced Rectal Exhumation
 5. Slamchosis
 6. Larva Infested Cum Sluts
 7. Midget Fucker
 8. Slam Her Guts Out
 9. Face Fucked With A Brick
 10. Putrescent Indulgence

Line-up:

 • Jack Papp Fahlberg Christensen – Zang
 • Mikael Da Costa – Bas
 • Jason Varlamos – Gitaar
 • Mats Funderud – Gitaar
 • Erhan Karaca – Drums

Links: