Kommando Baphomet – Blood Gospel of Satanic Inquisition

Hij is van 2019 en komt uit Portugal, lekker belangrijk. Komt wel bij dat het een fysiek exemplaar was – eerder uitzondering dan regel tegenwoordig – en het zielig zou zijn om hem te laten liggen. Blood Gospel of Satanic Inquisition van Kommando BaphometKommando Baphomet is een duo, dat black en death metal vermengt, voor de eerste keer. Ze zijn niet bekend noch onbekend van bij andere bands, het is met andere woorden een doodgewoon debuutalbum van debuterende muzikanten. Eerder uitzondering dan regel tegenwoordig. Godz ov War Productions uit Polen brengt deze plaat uit, alwaar voornamelijk Poolse bands verschijnen. Nu dus niet.

Blood Gospel of Satanic Inquisition staat bol van de satanische verwijzingen en demonische gedachten vol horror en gruwel. Erg verfijnd en kwaadaardig ziet het er mijns inziens niet echt uit, van een dozijn doodskoppen en een bok met een pentagram worden we nu niet bepaald geil meer anno 2020 als extreme metalheads, denk ik dan. Gelukkig is het muzikaal net iets interessanter allemaal. Een bak pompend lawaai, protoblackwaardig, met war metal ambities gezien de death en lichte grind invloeden zeg maar. De nummers zijn bijna uisluitend op halve snelheid ingespeeld, wellicht omdat de heren niet veel sneller kunnen gaan zonder nog rommeliger en chaotischer te klinken, Impious Blackdeath Order of the Kommando Baphomet is zowat het snelste nummer op de plaat. Mogelijk zat de kogelriem ook in de weg tijdens de opnames, die daarna zonder al te veel productie puur en onversneden op de plaat zijn gezet met hier en daar een Revenge-echo en zonder kuchen en hoesten van het occult grunten.

Origineel, neen. Strak, neen. Memorabel. Hoegenaamd niet. Maarrrrrr het is wel uiterst rauw en authentiek (rauthentiek?) en spek voor de bek voor iedereen die geen zin heeft in melodietjes en fantasietjes. Een klein half uurtje NWN!-audioterreur, die via Polen om tot bij ons terecht is gekomen. Bezint eer ge begint.

Score:

72/100

Label:

Godz of War Productions, 2019

Tracklisting:

  1. Blood Bible
  2. Unholy Fires of Retribuition
  3. Caos Devorador
  4. Impious Blackdeath Order of the Kommando Baphomet
  5. Seven Holy Virgins
  6. Living Hell
  7. Irongoat Coronat
  8. A Thousand Corpses

Line-up:

  • Vulturius – Drums, keel
  • N. – Gitaren, keel

Link: