Kimono Drag Queens – Songs of Worship

Het is weer zo ver: we hebben wederom een nieuwe toevoeging aan de eindeloze lijst van funky bandnamen. Gekke namen als deze zijn meestal weggelegd voor jolige powerpunkers of blowende stonerdoomers. Je zou dan ook verwachten dat we ook vandaag dit soort muziek voorgeschoteld krijgen. Maar neen. We worden namelijk meegenomen naar de hogere sferen van de moderne psychedelica.

 

Kimono Drag Queens is een zevenkoppige band uit Australië. Met debuutplaat Songs of Worship start een comfortabele ontdekkingsreis naar verschillende hoeken van de muzikale psychedelica. De rauwe randjes zijn volledig weggepoetst, wat tot gevolg heeft dat er een zeer gepolijst eindresultaat wordt gepresenteerd. Het ligt allemaal prettig in het gehoor en je hoort duidelijk de invloed van bands als Goat, Pond, Earthless en Kikaguku Moyo. Het album voelt aan als een mooi afgewerkt geheel. Hoewel de muziek (in tegenstelling tot metal) niet alle aandacht opeist, slaagt het er toch in om je mee te laten glijden over de gladde gitaarloopjes en voorkabbelende ritmes. De krautrock achtige basslijn in Wild Animals is om je lippen bij af te likken. Een zeer toffe track die het hoogtepunt vormt in dit dromerige album. In onder andere Evil Desires hoor je lichte invloeden van microtonale muziek zoals we die kennen van bijvoorbeeld Altin Gün.

Het is erg jammer dat er slechts zes nummers op dit album staan. Ik had er graag willen zien wat deze heren en dames nog meer in hun mars hebben. Eigenlijk heb ik helemaal niets op dit album aan te merken. Het is gewoon een prima psychedelische plaat die goed als achtergrondtrack zou kunnen dienen in avonden waarin je je (al dan niet met behulp van geestverruimende middelen) in andere sferen van bewustzijn wilt begeven.

Score:

85/100

Label:

Coppr Feast Reacords, 2020

Tracklisting:

 1. Songs Of Worship
 2. Hunters In The Snow
 3. Delilah
 4. Wild Animals
 5. Evil Desires
 6. Willys World

Line-up:

 • Harry Webber – Vocalen, Gitaar
 • Kellie Banyai – Vocalen, Toetsen
 • Will Coleman – Vocalen, Gitaar
 • Zeppelin Hamilton – Gitaar
 • Billiam Wood – Bassgitaar
 • Amy Yoshiko – Percussie
 • Billy Minett – Drum

Links: