Keep of Kalessin – Heaven of Sin

Bijna was ik deze uit het oog verloren. Maar een Keep of Kalessin laat zich niet zomaar passeren. Ook dit kleinood, uitgebracht in eigen beheer, met drie nummers erop, laat zich graag horen. Ikzelf ben niet meer de grote fan die ik was ten tijde van Through Times of War, maar een Keep of Kalessin 2.0 kon ik met Armada bijzonder goed smaken. Heaven of Sin (vreemde titel) nam ik dan ook graag op.

Descendant – The Legacy of King. De reden waarom je deze EP moet aanschaffen. Ik weet het, het is er ver over. Het klinkt als een mix tussen epische power metal en melodische black metal en het is veel te catchy om goed te zijn, maar godverdomme wat een verschrikkelijk lekkere riff! Dat refreintje neem ik er graag bij en die steriele ultrastrakke drums eveneens. Zo lekker is het! Dit nummer kan niet lang genoeg duren en als halfweg alles dan nog eens enkele versnellingen hoger gespeeld wordt en vliegende solo’s door je luidsprekers klieven, is het feestje compleet. Wat een knaller!

Het melodeath/blacknummer Typology is “Oke.” en het übermelige, heavy titelnummer wil ik zo weinig mogelijk horen, dus klik stop en daarna opnieuw start. Gewoon doen. Echt.

 

Label:573619

Eigen Beheer, 2016

Tracklisting 

  1. Descendant – The Legacy of King
  2. Typology
  3. Heaven of Sin

Line-up:

  • Vyl – Drums
  • Wizziac – bas
  • Obsidian Claw – Vocalen, gitaar, bas, keyboard

Links: