Kausalgia – Dreamquest

Kausalgia komt uit Finland en brengt ons met Dreamquest zijn debuutalbum. Op het eerste gehoor zou je de band bijna verslijten voor typisch Fins, met een dromerige en vaak melodieuze sound. Maar de zang verraad anders. De band is namelijk voortgekomen uit de resten van Hypothermia, een rauwe blackmetalcombo met één demo op de naam. Maar de twee leden die hierin zaten hebben links met diverse (depressieve) blackmetalbands in de Zweedse underground en dat hoor je hier en daar nog terug.

Want ondanks het dromerige karakter van de synths die veelvuldig de achtergrond kleuren, horen we toch wat meer snijdende riffs voorbij komen en ook de drummer weet zijn blastbeats bij tijd en wijle te vinden. Typisch in het over het algemeen meer naar dark metal neigende geheel, zijn het de screams die de muziek begeleiden. Hierdoor lijkt de band soms wel wat op twee gedachtes te blijven hangen, met als tweesplitsing of het geheel nu meer richting de klanken van Katatonia op moet gaan of meer richting het geluid van Shining.

Het album is zo best interessant geworden en ik ben dan ook benieuwd wat er op een opvolger gaat gebeuren. Mij bevallen de duistere stukken gewoon wat beter en ik hoop dat die een volgende keer vaker naar voren gaan komen. Voor degene die fan is van de Finse sound en soms meer venijn willen, is dit absoluut een album om eens een kans te geven.

kausalgia-dreamquest-coverLabel:

Saarni Records

Tracklisting:

 1. The Call
 2. Thorns
 3. Sarastus
 4. Stagnation
 5. Dreamquest
 6. Vihamiehet
 7. Moss
 8. As the Curtain Falls

Line-up:

 • Tommi Häyrynen – Drum
 • Markus Heinonen – Gitaar, Zang
 • Janne Jääskö – Bas
 • Aaro Haverinen – Gitaar
 • Ville Mettänen – Toetsen

Links:

Score: 73/100

Bewaren

Geef een reactie