Kaoteon – Veni Vidi Vomui

Kaoteon – Veni Vidi Vomui
Osmose Productions, 2011

Uit Libanon, off all places, komt deze band met zijn eerste full-length. Ik kwam ik zag en kotste dit over ons heen. Vanaf een gesproken intro waarin ze kort laten weten wat ze van de situatie vinden, blaast de muziek je omver. Dit is, tsja wat is dit eigenlijk? Alles, is het antwoord. Het is death, thrash, black metal. Maar voornamelijk extreem.

Vanaf Jihannam Wa Bi2sal Massir, welke deels in het Arabisch wordt vertolkt, raast het album voort. Blastbeats en giftige riffs vliegen je om de oren. De zang varieert hierin van screams naar grunts in al zijn variaties. Toch maar even kijken, ja het is echt één zanger die alles doet. In het hierna volgende Wartimes kunnen we toch al wat van deze mannen hun invloeden achterhalen, onder andere een zweem Sepultura ten tijde van Arise maar ook Slayer is terug te horen in het gitaarwerk. Ondanks de gemiddeld genomen vrij hoge snelheden wordt er ook af en toe wat gas teruggenomen waarin de heren verrassend melodieus uit de hoek kunnen komen. Bijvoorbeeld Anthem of the Dead tegen het eind met gaaf gitaarwerk over een militant klinkende drum. En in de afsluiter To Purge One’s Self wordt zelfs de akoestische gitaar even ter hand genomen.

Deze heren beheersen hun instrumenten uitstekend en schijnen in het thuisland ook al een aardige reputatie te hebben opgebouwd. Mocht je al bekend zijn met eerder werk van Kaoteon dan zal het merendeel je bekend voorkomen aangezien dit al op eerdere EP’s verschenen is. Echter mijns inziens is het meer dan terecht dat dit nu bij Osmose als een geheel met wat nieuwe nummers is uitgebracht. De productie is over de hele linie gelijk en prima afgewerkt.

Wie weet zien we deze heren naar aanleiding van dit album ook in onze contreien eens terug voor wat optredens. Ik ben alvast benieuwd of ze dit niveau op een volgend album kunnen vasthouden.

Kaoteon-Veni Vidi Vomui

Tracklisting:

 1. Veni Vidi Vomui
 2. Jihannam Wa Bi2sal Massir
 3. Wartimes
 4. Hateforged Retaliation
 5. Provenance of Hatred
 6. Anthem of the Dead
 7. One by One (Dogs Heed the Call)
 8. Decrepitude
 9. Wrenched
 10. Love Died (In Your Cunt)
 11. To Purge One’s Self

Line-up:

 • Anthony ‘Kaos’ Kaoteon – All Strings
 • Walid WolfLust – Vocals, Lyrics
 • Ziad ‘Blaster’ – Drums

Links: