Kansas – The Prelude Implicit

Carry On Wayward Son en vooral Dust In The Wind. Wie kent deze nummers niet? Het zijn nummers die de band Kansas wereldwijd op de muziekkaart hebben gezet en daar staat de band tot op de dag van vandaag nog. Drummer Phil Ehart en gitarist Richard Williams zijn tegenwoordig de enige overgebleven leden uit de originele bezetting.

Ik moet toegeven dat ik, buiten de bekende hits om, niet echt bekend was met de band. Ik was ietwat verbaasd het nieuwe album op de redactie voorbij te zien komen. Kansas staat nou niet echt bekend om zijn metalen werk zeg maar. The Prelude Implicit verandert hier niets aan, kan ik melden. Kom je hier dus alleen voor het zware werk, mag je deze review overslaan. Vind je het niet erg om zo nu en dan buiten de hokjes te denken, lees dan nog even verder.

 

Kansas anno 2016 heeft een nieuwe zanger in de vorm van Ronnie Platt. Wat een lekkere, kalme stem heeft die man zeg. Zijn stem is echt onderdeel van de instrumenten en vormt een geheel met de muziek. Muziek die door het gebruik van een viool gelijk een bijzonder geluid oplevert. Ook het gegeven dat er maar liefst twee keyboards gebruikt worden creëert een bijzonder geluid dat zich bevind tussen klassieke en progressieve rock.

De tien nummers op The Prelude Implicit liggen stuk voor stuk lekker in het gehoor. Het is een album dat je even opzet op een rustig moment. Ik hoor wat overeenkomsten met The Eagles op dit album. Vooral de wat oudere rockers, die het lekker vinden zo nu en dan de muziek even een tandje lager te zetten, hebben met dit album een voltreffer in handen.

Label:

Inside Out, 2016

Tracklisting:

 1. With This Heart
 2. Visibility Zero
 3. The Unsong Heroes
 4. Rhythm In The Spirit
 5. Refugee
 6. The Voyage Of Eight Eighteen
 7. Camouflage
 8. Summer
 9. Crowded Isolation
 10. Section 60

Line-up:

 • Ronnie Platt – Zang & Keyboard
 • Zak Rizvi – Gitaar
 • Richard Williams – Gitaar
 • David Ragsdale – Viool & Gitaar
 • Billy Greer – Bas
 • Phil Ehart – Drums
 • Dave Manion – Keyboard

Links:

Score: 80/100

Bewaren

Bewaren