Junior Bruce – Pray For Death

Een mens heeft bepaalde behoeften. Soms hebben deze te maken met het uitwisselen van specifieke mensensappen. Als alle lijfelijke vochten zijn geëxtraheerd, richt de schurende begeerte zich soms op iets heel anders: gore riffs en smèrige vocalen. Op dat moment schuift Junior Bruce zijn portiekgordijntje opzij en laat zien wat hij in zijn mars heeft.

Junior Bruce is een Amerikaans doom-/sludgegezelschap dat met Pray For Death zijn derde LP op tafel smijt. Het is een scheurende plaat geworden vol laag afgestemde gitaren, riffs die variëren van thrash naar doom en een zanger met een strot waar je “u” tegen zegt. Door de strakke mix is het geen totale aanval op de oren en kun je goed alle elementen van elkaar onderscheiden. Iedere muzikant krijgt goed de kans om zijn kunsten ten toon te spreiden. De track The Basement knalt bijvoorbeeld alle kanten op, zonder dat het geforceerd overkomt. Het hele album heeft een toffe sound in het kaliber van High on Fire. Het zou dan ook prima kunnen dienen als begeleidingsmuziek van een scheurpartij op de snelweg.

Hoewel we een boek niet mogen beoordelen op basis van de kaft, weegt het uiterlijk vertoon stiekem toch mee in de beoordeling. In het geval van Pray For Death zijn complimenten op zijn plaats. Junior Bruce heeft het namelijk wederom voor elkaar gekregen om een zeer gave albumhoes te maken. Een afbeelding waarop ik blind het album zou aanschaffen. Gelukkig is ook de muziek die er op staat piekfijn in orde. Deze reeks tracks zullen je behoeften aan mokerhard gitaarwerk en andere gruizigheid hoogstwaarschijnlijk wel bevredigen. Aanrader dus!

Score:

75/100

Label:

Sludgelord Records, 2020

Tracklisting:

 1. The Sleeper Awakens
 2. Terror Mounts
 3. 7,000,000 Years
 4. The Basement
 5. Anti-God
 6. One-Nine-Nine-Nine
 7. The Mirror
 8. Unspeakable Horror

Line-up:

 • Scott Angelacos – Vocalen
 • Brett Walker – Gitaar
 • Chris Hayden – Gitaar
 • Tom Crowther – Bass
 • Jeff McAlear – Drums

Links: