Jubal – Through Flesh and Bone

Na een demo vorig jaar is de nieuwe blackmetalformatie uit Amsterdam Jubal dit jaar klaar om een EP op de wereld los te laten. Een eerste kennismaking met de band voor Zware Metalen van een klein half uur aan behoorlijk herkenbare maar lekker oude en vunzige black metal.

Het moge duidelijk zijn dat Darkthrone een grote invloed is voor Jubal. Niet enkel zijn deze screams voorzien van wat effecten waarbij het erg in de buurt van Nocturno Culto komt, maar ook de gitaarlijnen komen behoorlijk dicht bij de band ten tijden van Total Death. Toch op de openingstrack, want Under the Dragons Throne klinkt meteen heel wat melodischer met wel een zekere oude Immortal-insteek. Het tussenstukje A Bridge Between Two Worlds mag je wel lichtjes letterlijk nemen. De band start immers met het vurige Dawnbreakers, waarbij het gezelschap misschien wel het sterkst zich van een eigen identiteit voorziet met nog steeds herkenbare Scandinavische melodische riffs maar met toch een zekere eigen stempel. Afsluiter Death and The Firmament beukt eveneens lekker door en is ook voorzien van wat eigen smoelwerk.

Liefhebbers van opgekuiste knallers zijn hier echter aan het foute adres. Dit is heerlijk doffe en vunzige black metal waar heel wat vuur in aanwezig is. Misschien mag dit duo zorgen voor nog iets meer opbouw en afwisseling binnen de nummers en meer eigenheid, maar dit klinkt als eerste materiaal erg hoopvol. Liefhebbers van jaren ’90 Darkthrone moeten dit zeker aanschaffen.

Label:

Clandestine Faith, 2019

Tracklisting:

  1.  Through Flesh and Bone
  2. Under the Dragons Throne
  3. A Bridge Between Two Worlds
  4. Dawnbreakers
  5. Death and the Firmament

Line-up:

  • B – Gitaar, bas
  • M – Gitaar
  • A – Zang

Links: