Izegrim – New World Order

Izegrim – New World Order
2005, eigen beheer

Het gaat goed met Izegrim, na een aantal leuke optredens met grote bands zoals Tankard, Holy Moses en Purgent Stench is er nu weer nieuw werk van de band verschenen. Deze mcd is een voorproefje op het in 2006 te verschijnen album getiteld: “Tribute to Totalitarianism”. Dit schijfje telt 4 nummer waaronder het 7 minuut lange World Power (or Downfall). Daarmee volgt de Zutphense band het in 2002 verschenen Guidelines for Genocide op. Na een snelle blik op de achterkant van de cd en in het boekje wordt dan ook duidelijk dat de band redelijk kritisch is op Bush en zijn mooie landje.

Het is een partij Old-school thrash die me doet denken aan de oude Tankard, een Venom en vooral een Sodom. De nummers zijn niet al te snel en ook niet heel opzwepend, echt pakkend wordt het pas na een paar luisterbeurten. Een groeiplaatje dus. Het is erg typisch thrash, opvallende tempowisselingen en af en toe melodisch gitaarwerk. Afwisselingen is er genoeg en dat maakt dit schijfje wel erg luisterbaar, vooral het nummer World Power (or Downfall) helpt hier met haar rustige stukken aan mee. Als je dit plaatje vergelijkt met haar voorganger dan valt vooral op dat de band iets meer old-school is gaan klinken. Maar een grote verandering zit er niet in, wel jammer dat de band zich steeds moet verhullen achter zelf verzonnen stijlen zoals nu Totalitarian Thrash. Maargoed als de 2 dames en 3 heren van de band daar lol in hebben dan gun ik het ze van harte.

De gitaren staan, samen met de zang, wel heel erg voorop in de mix, zonde want zo vallen de bas en de drums niet genoeg op. Daarnaast lijkt er een hele irritante echo op de zang te zitten. Ook klinkt de zang ook niet erg overtuigend. Jammer allemaal, maar met een betere studio was hier heel veel meer uit te halen, maar desondanks ben ik benieuwd naar de volgende cd, maar echt enthousiast ben ik zeker niet.

Tracklist:

 1. Izegrim - New World Order
  For God and Country
 2. Fuck your Glorious Nation
 3. World Power (or Downfall)
 4. Sword of Damocles

Line-up:

 • Krisz – Zang
 • Goldy – Gitaar/samples
 • Foxx – Basgitaar/achtergrondzang
 • Khasz – Gitaar
 • Ränz – Drums

Links: