Itnuveth – Pagan Martyrs

2018 gaat de boeken in als het jaar waarin het Spaanse pagan/blackmetalgezelschap Itnuveth geen album uitbracht. Gelukkig was er wel een klein teken van leven in de vorm van de EP Pagan Martyrs: een heel leuk in de vorm van een 7”-vormgegeven cd met een postertje voor boven je bed en een plectrum voor bij je verzameling bandparafernalia.

Van de vier nummers op dit plaatje klokken er twee af op een minuut dus die laten we buiten beschouwing. Pagan Martyrs en At the Top of Heaven zijn twee nummers in typische Itnuveth-stijl. Met veel gevoel voor sfeer wordt er flink doorgestampt terwijl de ijselijkheid en kilte uit het Noordse gebied doorklinkt. Ten opzichte van de vorige release, Tales and Legends of Wolves, hebben de Spanjaarden een drummer in hun midden opgenomen: Adalsteinn. Zijn inspanningen zijn vooral goed te horen in At the Top Haven waar ook gitarist en oerlid Voldundr mag laten horen dat hij verdomd lekker zijn snaren kan bespelen.

Een woordenboek kon er afgelopen jaar niet meer vanaf voor de band, want de teksten blijven te simpel voor woorden. Dat geeft wederom niets, het gevoel dat Itnuveth wil oproepen is overduidelijk. Bovendien kan de prima zanger Funedëim er goed mee uit de voeten. Alleen het a capalla intermezzo in At the Top of Heaven had met zijn uitspraak beter achterwege kunnen worden gelaten. Maar het belangrijkste: Itnuveth heeft er weer een release bij! Uiteraard weer een hele fijne, hoe kort deze ook is.

Label:

Base Record Production, 2018

Tracklisting:

  1. Listen to Your Laments
  2. Pagan Martyrs
  3. At the Top of Haven
  4. The Eternal Smile

Line-up:

  • Funedëim – vocalen
  • Volundr – gitaar, bas
  • Vàli – fluit
  • Adalsteinn – drums

Links: