Ingested – Stinking Cesspool Of Liquefied Human Remnants

De slamcorekoningen van Ingested hebben dit jaar een goede reden om de slingers op te hangen. Het Britse sloopbedrijf viert namelijk zijn vijftienjarig bestaan. Fans zullen dan ook erg blij zijn met de release van Stinking Cesspool Of Liquefied Human Remnants aangezien het schijfje met daarop vijf tracks die zijn opgenomen in 2006, nooit officieel is uitgebracht als losse EP. Wel stonden al deze nummers op de split-EP met Crepitation en Kastrated uit 2007. Drie van de vijf nummers kwamen uiteindelijk wel tweeënhalf jaar later op debuutalbum Surpassing The Boundaries Of Human Suffering. Dit schijfje is uiteraard opnieuw voorzien van een mixing en mastering.

Gezien de rioolproductie van de split, was dat ook absoluut geen overbodige. Leg het materiaal van Stinking Cesspool Of Liquefied Human Remnants naast dat van het vorig jaar uitgebrachte Where Only Gods May Tread en er is nog een groot verschil hoorbaar. De tot in detail uitgedokterde brute slamdeath was in de basis namelijk ooit niet meer dan een opeenstapeling van standaard songstructuren, afgetopt met enkele snoeiharde breaks waarvan je spontaan een BBZL (binnenbroeksezaadlozing) kreeg. Kritische azijnpissers bestempelen dat geluid als typisch, dertien-in-één-dozijn slam of deathcore, maar de liefhebbers van het genre weten wel beter. De knakenharde, testosteronverhogende klanken van onder andere Butchered And Devoured en Erotic Depravity zijn zonder meer de reden geweest dat Ingested nu één van de smaakmakers is in zijn wereldje. Met ultra lage grunts, pigsquals, shreddende gitaren en houthakkende drums weet het zestal de toon op een minder gecompliceerde manier te zetten ten opzichte van de laatste albums. ‘Zo worden ze niet meer gemaakt!’, zou de club van wijze heren roepen na het beluisteren van Stinking Cesspool Of Liquefied Human Remnants .

In dat opzicht weet afsluiter Copremesis mijn verhaal hierboven nog het meest kracht bij te zetten. Eenvoud maakt macht. Champions League spelen is mooi, maar af en toe een stadion betreden waar de lucht van stinkende pisbakken en aangekoekte duivenstront op de stoeltjes in combinatie met vers gemaaid gras overheerst, laat je beseffen dat chirurgische precisie lang niet altijd een even bevredigende uitwerking heeft. Nu we het trouwens over bevredigend hebben, snel deze EP weer een ronde laten draaien. Niet voor tere zieltjes. Blllluuuurrhhhhhgggg!

Label:

Unique Leader, 2020

Tracklisting:

  1. Human Abbatoir
  2. Butchered And Devoured
  3. Pre-released Foetal Mush
  4. Erotic Depravity
  5. Copremesis

Line-up:

  • Jason Evans – Vocalen
  • Sean Hynes – Gitaar, vocalen
  • Sam Yates – Gitaar, vocalen
  • Brad Fuller – Basgitaar
  • Lyn Jeffs – Drums

Links: