Igorrr – Savage Sinusoid

Gautier Serre en zijn Igorrr zijn terug en we zullen het geweten hebben. Langspeler nummer vijf komt niet meer uit via het obscure Ad Noiseam label, maar via het grote Metal Blade. ZE HEBBEN HET DOOR! Ja inderdaad, ze hebben het door. Igorrr is klaar om de metalmarkt op zijn kop te zetten. Hallelujah werd in 2012 mijn plaat van het jaar, de kans was groot dat zijn opvolger het dat ook zou worden (in 2017). Wel, is dat ook zo?


De kans is groot. Savage Sinusoid is geen kloon geworden van Hallelujah, geen logische opvolger, geen herhalingsoefening. Wat dan wel, vraag je me. Hoeveel tijd heb je, antwoord ik dan. Hier kan ik uren over doorgaan, en iedereen die de plaat eens ter harte neemt zal dan ook kunnen. Sommigen zullen extreem lyrisch worden over de combinatie van pakkende operavocalen met groteske screams en andere stembandvernielingen in combinatie met zigeunermuziek, black/grind en death metal, barok, rococo, breakcore, clavecimbel en klassieke muziek (strijkers, piano, …) terwijl anderen kwijlbakkend op hun kin zullen zitten dobberen als een Nederlandse ICT’er die er na 30 jaar werken in de sector achter komt via zijn geïmporteerd Aziatisch vrouwtje dat je wifi als normale mens zijnde uitspreekt als wiefie (en eventueel waaifi) en zeker niet als waaifaai, een argument dat ze gebruikt om aan te tonen dat ze hem verlaat omwille van zijn wereldvreemdheid, terwijl ze haar koffers in de auto van Gautier Serre inlaadt die haar toekomstige ex-man ondertussen een album genaamd Savage Sinusoid afgeeft, met als boodschap dat de beste man meteen deze breukcore moet beginnen beluisteren om  te leren omgaan met deze nieuwe realiteit.

 

Dit gezegd zijnde geef ik toch even mee dat de acrobatische vocale prestaties op deze plaat afkomstig zijn van Laurent Lunoir (grandeur en grunts), Laure Le Prunenec (de operastem die ook live mee optreedt) en Travis Ryan van Cattle Decapitation. Verder moet ook de zeer eclectisch aangelegde drummer Sylvain Bouvier die moeiteloos overschakelt van driekwartsmaat jazzmeuk naar blastbeats vermeld worden, zonder twijfel. Het opnoemen van alle de hoogtepunten (zoals de Substep Infrabassachtige deathstep op Robert) zou deze pagina veel te lang maken, dus ik ga wat video’s posten en jullie allemaal uitnodigen op Grindwaarpen op 4 november te Antwerpen, waar dit Igorrr in een gezellige zaal op een armlengte afstand te horen en zien zal zijn. Gun jezelf een blik op perfect georkestreerde chaos en een invariabel fluctuerend wereldbeeld.

Oja: Hallelujah, Savage Sinusoid is Igorrr. Hou je mondvocht binnen en lik je hieraan stuk, of het omgekeerde zal waar zijn!

Score:

90/100

Label:

Metal Blade, 2017

Tracklisting:

  1. Viande
  2. ieuD
  3. Houmous
  4. Opus Brain
  5. Problème d’émotion
  6. Spaghetti Forever
  7. Cheval
  8. Apopathodiaphulatophobie
  9. Va te… more

Line-up:

  • Gautier Serre

Links: