Incinerator – Concept Of Cruelty

Het Friese Incinerator kwam eind vorig jaar met haar tweede alum Concept Of Cruelty. De band resideert op het eveneens Nederlandse label Raw Skull Recordz en dan weet je al genoeg: oldschool death metal is hetgeen je op je bordje krijgt.

Dat je met zijn drieën een behoorlijke pot lawaai kan maken, bewijst dit trio andermaal. Nietsontziend worden er elf brute stukken muziek in je gezicht geramd met een kracht waar je U tegen zegt. Aan verfijning doen de heren niet. Aan originaliteit evenmin maar god-nog-aan toe… wat beukt dit lekker weg!

Of het nou om een nummer als My Darknest Needs (welke van de eerste tot de laatste seconde je lichaam tot een bloedende massa wil verpulveren) of een meer slepend nummer als Covered In Red gaat, Incinerator verstaat de kunst van het schrijven en uitvoeren van haar stijl.

Zo rond 1991 was deze stijl mateloos populair en hoewel de leden van Incinerator toen wellicht nog uit de baarmoeder getrapt moesten worden, weten ze perfect terug te grijpen op bands als Dismember, Asphyx (vooral vanwege het stemgeluid van Bonesaw), Death en Unleashed. Een klasse-album dat niet mag ontbreken in de collectie van elke deathmetalfan en dat internationale allure uitstraalt.

Score:

87/100

Label:

Raw Skull Recordz, 2018

Tracklisting:

 1. Waiting To Rot
 2. Morbid Lust
 3. My Darknest Needs
 4. Dead
 5. Quarteredismembered
 6. The Concept Of Cruelty
 7. Pigs
 8. Covered In Red
 9. Tjustere Tinzen…Spjalte Read Fleis
 10. A Grotesque Way to Die
 11. Burn In Agony

Line-up:

 • Bonesaw – Vocalen
 • Jackhammer – Gitaar, drums
 • The Necromancer – Basgitaar

Links: