Incantation – Sect of Vile Divinities

Er zijn bands die proberen om op elk album anders te klinken, of in ieder geval een creatieve zijweg nemen. Of dat nou om persoonlijke redenen is, of omdat men bang is voor een bepaald stempel, dat laten we dan maar in het midden. En dan heb je bands als Incantation, die zeggen: In 1992 vonden we wat we doen gaaf en in 2020 vinden we dat nog steeds gaaf. En dus komt album nummer twaalf genaamd Sect of Vile Divinities uit.

In oktober sprak collega rocqmer al met de band en door onvoorziene omstandigheden is de review een stuk later. In dit geval is de dooddoener ‘beter laat dan nooit’ echter wel op zijn plaats, want Sect of Vile Divinities is niet alleen een coole albumtitel, het is ook een sterk album geworden. Er worden vijfenveertig minuten aan death metal geserveerd en dat in twaalf redelijk behapbare brokken, die anno 2020 nog steeds staan als een huis. Voor fans van de band is deze recensie nu ten einde gekomen en die kunnen naar de lokale platenboer rennen om een cd of lp te scoren. Mocht je de band nog niet zo goed kennen, dan is het hoog tijd om daar verandering in te brengen, want er zijn een paar zekerheden in het leven. Gras is groen, sc Heerenveen wordt geen landskampioen in Nederland en Incantation scoort ergens rond een 7 of een 8 met een album.

De reden dat ik ze ergens tussen een 7 en een 8 zet, ligt aan de hoeveelheid langzamere nummers. Daar zal vast een publiek voor zijn, maar doet u mij maar het snellere hak- en zaagwerk. Het album begint goed: Ritual Impurity is een felle stamper, met dito solo. YES! Propitiation is dan een langzamere song, en zonder nu elk nummer op te gaan noemen is dat een redelijke verdeling van het album. En even voor de duidelijkheid: je kunt gerust een vol punt extra bij mijn score optellen als je de langzamere nummers geen probleem vindt.

Score:

77/100

Label:

Relapse, 2020

Tracklisting:

 1. Ritual Impurity (Seven of the Sky Is One)
 2. Propitiation
 3. Entrails of the Hag Queen
 4. Guardians from the Primeval
 5. Black Fathom’s Fire
 6. Ignis Fatuus
 7. Chant of Formless Dread
 8. Shadow-Blade Masters of Tempest and Maelstrom
 9. Scribes of the Stygian
 10. Unborn Ambrosia
 11. Fury’s Manifesto
 12. Siege Hive

Line-up:

 • John McEntee – Zang, gitaar
 • Sonny Lombardozzi – Gitaar
 • Chuck Sherwood – Bass
 • Kyle Severn – Drums

Links: