Impalement – The Impalement

Impalement is een Zwitserse band die met The Impalement in eigen beheer hun debuutplaat lanceert met, je raadt het goed, als eerste nummer The Impalement. Voor alle duidelijkheid: het is een marteltechniek waarbij je vrolijk een stevige staak in je poepegaatje geplaatst krijgt met als doel je eens stevig je finale les te spellen. Beliath is de grondlegger van deze band en krijgt hulp van Torturer (Bethlehem, ex-Belphegor) op drum, Helmuth Lehner (Belphegor) voor een solootje en Sarah Jezebel Deva (ex-Cradle Of Filth) voor een gesproken woord.

Deze Beliath levert, en ik zeg het je meteen, een moddervette mega-geile plaat af! Jaarlijstmateriaal! Klaar! Criticasters brengen hier waarschijnlijk tegen in dat het wel heel erg op Belphegor lijkt, de typische retestrakke drums helpen ze in deze context wel op weg. Ook de vocalen liggen in het verlengde maar wie maalt daarom? Paal in je hol zou ik zeggen!

Je krijgt zeven blackmetaltracks te horen voorzien van een solide deathmetalbasis gebouwd op een in melodie doordrenkt fundament. Lang geleden dat ik nog zo iets gehoord heb. De plaat opent met de botergeile titeltrack en eindigt met het natte, door bloed doordrenkte Thus Spoke I, Götzendämmerung. Elke track is een pareltje op zich. Waar moet ik beginnen zonder al te veel te verklappen? Ik som even op…

Er is de monsterriff waarmee de plaat opent alsof een zwaar overladen vrachtwagen je voortuin komt binnendenderen. In deze openingstrack zit er ook een meer dan meebrulbaar refrein dat in je hoofd blijft zitten. Je hebt dat natte schuifriffje in de strofe van The Tombs Of The Saints gevolgd door weer zo een melodieuze stormram. Dan zijn er ook nog eens de messcherpe solo’s hier en daar verstopt in de nummers, de geile stem van mevrouw Deva of de schurende keel van Beliath die het midden houdt tussen een scream en een grunt. Te veel om op te sommen dus!

Brute schijf! Klaar! O ja, even kijken of ik hier nog iets vind om in iemands poepegaatje te steken, want van deze plaat word ik vrolijk en blij…

Score:

90/100

Label:

Eigen Beheer, 2020

Tracklisting:

  1. The Impalement
  2. The Tombs Of The Saints
  3. Within The Court Of Rats
  4. Alma Pater
  5. I Am All
  6. Satan’s Fire In My Eyes
  7. Thus Spoke I – Götzendämmerung

Line-up:

  • Beliath – Zang, instrumenten
  • Torturer – Drum

Link: