I Am Pariah – Charm Before The Storm

Deze Britten van I Am Pariah zijn een stel jonge kerels uit Stoke On Trent. Waar? Ja, Stoke On Trent. Waar ligt dat? Ergens op de lijn tussen Manchester en Birmingham. Deze Charm Before The Storm is een drie – track EP en is meteen mijn eerste kennismaking met deze bende die nog niet al te veel op zijn palmares heeft staan. De band staat aangekondigd als een nu-metalcore band. Het staat zelfs geschreven en gedrukt, voor fans van Killswitch Engage en Avenged Sevenfold. Poeh, dat zijn natuurlijk direct de grote mannen. Kunnen deze kerels meespelen?

Suck it Up is een vrij eenvoudig naar punk en rock ruikend, simpel metal-core nummertje. Het valt op dat de zang erg divers is, nu daar zit het hem ook net. Klinkt allemaal niet echt overtuigend. De gitaarpartijen zijn ook te simpel, te weinig pakkend. Bij dit soort bands moeten de refreintjes echt steengoed zijn. En dat is hier absoluut niet het geval. Sicko is in dit opzicht snel door te spoelen. De band probeert met een brugstuk de boel nog wat te redden, en ik moet zeggen, de screams hier zijn echt extreem uitgevoerd. Tja, Kill The Modern World start dan wel goed met de knotterende bas, ook met een aangename cleane zanglijn, maar het vervolg is echt te plat, jammer.


Jongens, nog even met de bal spelen op een ander pleintje als je het mij vraagt. Nog even verder oefenen en dan misschien, heel misschien mag je eens met de grote jongens voetballen of basketballen. Wanneer? Tja, als jullie zo doorpielen, kan dat nog een hele poos duren. Ik ben inderdaad wel heel streng, maar het moet echt wel beter. Niet alleen op muzikale basis doch ook productioneel. Want de kloten of de ballen zitten toch echt wel bij iemand anders in het zakje.

Label:

Eigen Beheer, 2020

Tracklisting:

  1. Suck It Up
  2. Sicko
  3. Kill The Modern World

Line-up:

  • Benjamin Antony James – Zang
  • Dave Snell – Gitaar
  • Steve Westerholm – Gitaar

Link: