Hypersonic – Existentia

Hypersonic – Existentia
Revalve Records, 2016

Oh help… Italiaanse, christelijke power metal.. Voor de zekerheid leg ik vast oordopjes naast mij neer alvorens ik op play druk, want mijn verwachtingen liggen door de pogingen van talloze land- en genregenoten van Hypersonic om iets te produceren dat metal genoemd mag worden, niet al te hoog meer.

Maar wat blijkt? Dit Siciliaanse kwintet maakt muziek die best goed te pruimen is. Toegegeven, in twee minuten worden werkelijk álle clichés (vier akkoorden-liedjes en bijbehorende sus-oplossingen, Efteling-intro’s, meezingrefreinen, brave toonladdersolo’s en standaard drumbreaks) er doorheen gejaagd, maar de gemiddelde powermetalliefhebber stoort zich daar niet aan. Het geluid op dit Existentia is – op de wat prominent afgemixte keyboards na – helemaal prima, en de wisselwerking van mannelijke en vrouwelijke vocalen werkt goed. Zangeres Alessia doet wat betreft stemgeluid regelmatig denken aan Floor Jansen, maar moet qua volume en overtuigingskracht toch echt haar meerdere erkennen in Neerlands trots.

Wie door de tenenkrommende christelijke boodschap van Hypersonic heen kan luisteren, heeft met Existentia best een leuke plaat in handen. Luistertips zijn God’s Justice, met vette gitaarsolo, en het sterk aan Delain refererende Prayer in the Dark.

Label:hypersonic-existentia

  Revalve Records, 2016

Tracklisting:

 1. The First Sound of Life (Principium)
 2. The Eyes of the Wolf
 3. As an Angel
 4. Blind Sins
 5. Living in the Light
 6. Embrace Me
 7. Love is Pain (Heartbroken)
 8. God’s Justice
 9. Life ‘n Death
 10. Pilgrim’s Path
 11. Prayer in the Dark
 12. The Meaning of… (…Existence)

Line-up:

 • Alessia Rapisarda – Vocalen
 • Emanuele Gangemi – Gitaar
 • Dario Caruso – Keyboards
 • Francesco Caruso – Bas
 • Salvo Grasso – Drums & vocalen

Links:

Score: 80/100